Sport

Labdarúgás: Batikék megkapták a spanyolokat is

Labdarúgás: Batikék megkapták a spanyolokat is

2013. január 31., csütörtök
Labdarúgás: Batikék megkapták a spanyolokat is

Nyonban kisorsolták a 2013-2015-ös U21-es Európa-bajnokság csoportbeosztását. A magyar válogatott ellenfelei: Spanyolország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina és Albánia.

Amint a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja írja

, a sorsoláson 52 csapat neve szerepelt a golyókba rejtve, a rendező Csehország automatikusan a nyolcas döntő résztvevője. Ebben a formában ez a torna lesz az utolsó U21-es Európa-bajnokság – ezért hatványozott érdeklődés követi a sorozatot. A csoportokból 14 csapat (tíz csoportgyőztes és a négy legjobb második) jut tovább a rájátszásos szakaszba. Az 52 csapatot öt kalapba sorolták, az érvényes UEFA-együttható alapján. Mindegyik kalapból egy csapat került az adott csoportba, kivéve az ötödik kalapot, amelyből kettő jutott az első és a második csoportba - tájékoztat az mlsz.hu. Az első két „körben” viszonylag kevés izgalom jutott nekünk, hiszen nem tudtuk, hova kerül majd Róth Antal együttese. Úgy tűnt, a 4. csoportot lenne az első két csapat megismerése alapján a legjobb elkerülni. Aztán a finn, a szlovén és a szlovák válogatott neve után éppen a magyart húzta ki

Gianni Infantino

, oda kerültünk. A második kalapból az osztrák válogatottat kapta a magyar válogatott, majd a legerősebbek közül a talán valóban legerősebbet, a spanyol legénységet. A magyar U21-es válogatottnak tagja a korábban a KITE-Szegedben, majd a Szeged 2011-ben és az UTC Futsal Team együttesében is szerepelt fiatal szegedi tehetség,

Batik Bence

is, aki jelenleg a Ferencváros együttesét erősíti. „A spanyolok kiemelkednek a csoportból, de az egész mezőnyből is. A többi ellenfél játékereje közel azonos, így a csoport a spanyolok mögött kiegyensúlyozott. A negyedik és az ötödik kalapból szinte a lehető legnehezebb ellenfelek kaptuk, mindkettő ellen, különösen idegenben, nagyon nehéz meccsre számíthatunk. Az osztrákokkal tavaly játszottunk, van róluk így személyes tapasztalatunk is. Akkor kikaptunk 3-1-re, igyekszünk majd az akkori tapasztalatokat is felhasználva a következő alkalmakkor javítani” – nyilatkozta a sorsolás után a weboldalnak Róth Antal szövetségi edző.

A csoportbeosztás:

1. csoport:

Anglia, Wales, Finnország, Moldova, Litvánia, San Marino

2. csoport:

Oroszország, Dánia, Szlovénia, Bulgária, Andorra, Észtország

3. csoport:

Hollandia, Skócia, Szlovákia, Grúzia, Luxemburg

4. csoport:

Spanyolország, Ausztria, MAGYARORSZÁG, Bosznia-Hercegovina, Albánia

5. csoport:

Svájc, Ukrajna, Horvátország, Lettország, Liechtenstein

6. csoport:

Németország, Románia, Montenegró, Írország, Feröer-szigetek

7. csoport:

Svédország, Törökország, Görögország, Lengyelország, Málta

8. csoport:

Izrael, Portugália, Norvégia, Macedónia, Azerbajdzsán

9. csoport:

Olaszország, Szerbia, Belgium, Ciprus, Észak-Írország

10. csoport:

Franciaország, Fehéroroszország, Örményország, Izland, Kazahsztán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.