Sport

Kosárlabda: Vida Máté szerint nagyon egyben van a csapat

Kosárlabda: Vida Máté szerint nagyon egyben van a csapat

2013. január 29., kedd
Kosárlabda: Vida Máté szerint nagyon egyben van a csapat

Újabb fantasztikus, és újabb fontos diadalt aratott a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese a férfi kosárlabda NB I/A-ban szombaton, ezúttal a ZTE otthonában. Vida Mátéval tekintettünk vissza a visszavágásra.

99-101, 79-93. Egy-egy idegenbeli győzelem, előbbi a zalaiak őszi szegedi, hosszabbításos diadalát hirdeti, utóbbi a Szedeák szombati visszavágását. A

Bonifert Domonkos, Simándi Árpád

párosnak a december végi edzőváltás óta ez volt a harmadik diadala öt bajnoki meccsből két fiaskó, és a Szolnoktól a kupában oda-vissza elszenvedett vereség mellett. Ám ez a nagyjából egy hónap alatt megszülető három siker - a tavalyi ezüstérmes Falco, valamint a sokáig második helyen álló Kaposvár legyőzése, illetve a zalaegerszegi visszavágás - nagyon élénk, s friss élmény a szegedi kosárlabdabarátok számára, akik - a csapattal egyetemben - rég vágytak már hasonló bravúrokra. A szombati ZTE elleni idegenbeli siker

Vida Máté

, a csapat irányítója szerint részben a mentális felkészülésnek köszönhető, de merítettek erőt a közelmúltbeli sikerekből is. "Nagyon sokat készültünk a mérkőzésre mind taktikailag, mind mentálisan, hogy a korábban Jászberényben, Nyíregyházán, Pécsen és Sopronban a fontos meccseken elkövetett hibáinkat kijavítsuk, hogy tudjuk azt a formát hozni, amit a hazai találkozókon az elmúlt időszakban sikerült. Eddig idegenben csak periódusaink akadtak, s Zalaegerszegen is voltak hullámvölgyeink a hullámhegyek mellett, de ezeket most sikerült lerövidítenünk. A második negyedben, de talán az egész első félidőben is nagyon koncentráltan tudtunk játszani, s ez akkora lendületet adott nekünk, hogy meg tudtuk nyerni a meccset" - értékelte a bravúros győzelmet a találkozón 21 perc alatt 4 pontot dobó, 5 lepattanót szedő, 3 labdát szerző illetve 4 gólpasszt adó kosaras, aki úgy érzi, a pályán mutatott és a pályán kívüli csapatjáték volt a fentiek mellett a visszavágás meghatározó eleme. "A sikert elsősorban a nagyon nagy csapatmunkának köszönhetjük. Úgy érzem most kezdünk igazán összeállni. Az edzőváltás sokat jelentett elsősorban a csapategység tekintetében. Nagyobb és jobb az összhang a játékosok és az edzők között, mint korábban. Nagyon egyben van a csapatunk, ezért nyertünk, ennek is köszönhető, hogy most lendületben vagyunk." Az idegenbeli visszavágás lélektanilag is fontos lehet az elkövetkezőkben, amint arra a fiatal kosaras is utal. "Nagyon fontos meccsek sora vár ránk, emiatt is kellett ez a zalaegerszegi diadal, hiszen a pénteki Sopron elleni meccsbe két győzelemmel tudunk belemenni, ami jogos önbizalommal tölthet el minket és sikeres hazai játékot hozhat" - zárta gondolatait Vida Máté. A Szedeák együttese legközelebb pénteken a Soproni KC elleni, este 18 órakor kezdődő találkozón lép pályára, egy újabb visszavágón, hogy újabb skalpot gyűjtsön be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.