Sport

Visszavágás: bravúros Szedeák-diadal Zalaegerszegen

Visszavágás: bravúros Szedeák-diadal Zalaegerszegen

2013. január 26., szombat
Visszavágás: bravúros Szedeák-diadal Zalaegerszegen

Visszavágott idegenben a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata szombat este a Zalaegerszegnek, miután a Bonifert-csapat a második negyedben állva hagyta a hazaiakat.

Óriási várakozás előzte meg a Szedeák zalaegerszegi vendégjátékát, már csak az őszi, hazai hosszabbításos fiaskó miatt is, s ennek megfelelően visszavágás vágyától fűtve kezdett a Tisza-parti alakulat, amely el-elhúzott a vendéglátóktól 4 ponttal, de azok visszakapaszkodtak, s végül fej-fej mellett haladva 20-19-es szegedi előnyt regisztrálhattunk az első szünetben. Aztán jött egy káprázatos második negyed, amelyben minden összejött Kiss Zsoltéknak - és semmi Copelandéknek. A mieink mindkét palánk alatt verték a zalaiakat a Csorvási "ikertornyok", Milán és Levente játékával, s a hazaiaknak akiknek nem csak a közeli, de a távoli dobások is botrányosan (nem) mentek. A hosszú percekig pontképtelen gárdát már saját közönsége is kifütyülte, s miközben a Bonifert Domonkos vezette egység parádézott - a félidei dudaszó előtti pillanatban Nebojsa Dukic hintett még be egy félpályás hárompontost - Völgyi Péter alakulata szégyenszemre 5 második negyedbeli ponttal kellett öltözőbe kullogjon (24-47). Fordulás után, ahogyan arra számítani lehetett, összeszedettebb játékot produkált a ZTE, légiósaik is kezdték megtalálni, melyik meccsen járnak, s apránként igyekezett felzárkózni csapatuk. Kezdetben úgy tűnt ez menni fog, ám a Tisza-partiak hamar találtak ellenszert játékukra s tartani tudták a 20 pont körüli különbséget (47-66). A záró játékrészben huszáros hajrába kezdett a hazai alakulat, amelyet több kétes játékvezetői ítélet is segített, s négy perccel a vége előtt már hat pontra is felkapaszkodtak Hudsonék - a nevezett amerikai különösen extrát nyújtott a második félidőben - ám a szegediek okos játékkal megőrizték a 10 pont körülire apadt előnyüket a végjáték büntetőpárbajaiban, s a csapat legjobbja,

Anthony Jones

, valamint Dukic hárompontosai révén, így végül nem kellett izgulni az utolsó percben, s a hosszabbítás réme is eltávolodott a láthatárról. A vége 93-79 lett a Szedeáknak, egy nagyon megérdemelt, s nagyon fontos győzelem, az alapszakasz hátralévő etapja előtt.

Férfi kosárlabda NB I/A 18. forduló:

Zalakerámia-ZTE KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 79-93 (19-20, 5-27, 23-19, 32-27)

Zalaegerszeg, városi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Cziffra, Gorka, Makovsky; ellenőr: Fekete.

ZTE:

COPELAND 14/9, HUDSON 26/6, Gáspár 9, Baki 2, SIMOVIC 17.

Csere:

Puszta 1, Kovács Á. 4, Vertetics 2, Borszéki 4, Koma.

Vezetőedző:

Völgyi Péter.

Szedeák:

Fekete 5, GURLEY 14/3, JONES 25/12, DUKIC 22/12, Tanács 3.

Csere:

Csorvási M. 7, CSORVÁSI L. 10, Kiss Zs. 3/3, Vida 4.

Vezetőedző:

Bonifert Domonkos.

Kipontozódott:

Kovács Á. (39'), ill. Csorvási M. (39') Bonifert Domonkos:

"Az első félidőben nagyon szépen, összeszedetten kosárlabdáztunk, ám ilyen fokú koncentráltságot nem lehet 40 percen át tartani, de a hullámvölgyekből ki tudtunk kászálódni, s nyugodtak tudtunk maradni. Az egész mérkőzésből a leginkább azt szeretném kiemelni, hogy amíg egy Fekete Stefan úgy tud örülni egy Vida Máté jó játékának, ahogy azt tette a mai mérkőzésen - dacára annak, hogy irányítóposzton egymás konkurenciái -, már önmagában elárulja, micsoda lelki erő van e csapatban."

Online közvetítésünk:

VÉGE!

79-93 (19-20, 5-27, 23-19, 32-27)

40'

Megvan a labda, Gurley büntetőzhet ismét. Rossz az első, második jó, 77-88. Dukic 3. fault. 48,2 mp vissza, Simovic dobásai, 79-88. Jonest faultolják. Rossz hármas ZTE oldalon. Szedeák akcióval zárulhat a meccs. Pörgetjük az órát. Dudu egy triplával köszön el Egerszegtől, 79-93 a vége! Szép volt, fiúk!!!

39'

Letámad az Egerszeg, Dudu tisztán dobhat, ott a trojka!!! 76-85! Csorvási Milán kipontozódik. Időkérés. Simovic büntetői, 77-85, egy benn, a második lepattanóra direkt röviden, de a miénk! Kovács Ádám faultja, büntetőháborúba torkollik a vége. Gurley dobhat kettőt. Egy benn, a második is, 77-87! Egy perc vissza, nem lehet elbukni!

38'

Jones lop lasztit! Visszajátszás, ahogy visszaszorítják Jonest, de kár! Időt kér Völgyi Péter. Nagyon rossz hármaskísérlet Kovács Ádámtól, nem éri a gyűrűt. A palánk alatt eladjuk, majd Simovic faulttal együtt dob közelit... 75-82. És benn a plusz egy, 76-82.

37'

Jones hűti a hazai kedélyeket egy triplával, 70-79. Hudson, egy ziccer, 72-79. És akkor most elromlik az eredményjelző... Nagyjából 3:50 lehet vissza. Az eredmény már visszajött. Megy a kupaktanács. 23-mal is vezetett a Szedeák, most 7 sovány pont az előny, és még sok van hátra. Vajon kinek töri meg a lendületét ez a váratlanul jött kényszerszünet? 3:52-re állítják vissza. Fekete vezeti fel az akciót, faultolják. Büntetők, kihagyja Fekete. Tanács 4. faultja. Koma büntetői, egy benn, 73-79. Jones triplája!!! 73-82!

36'

Dukic tempója rövid. Gáspár ziccere benn, megint jön a mélypont? 62-75. Gáspár 4. faultja. Fekete büntetőzik, egy benn, második nem, 62-76. Copeland távolija miért is ne most hullana be, aztán eladjuk, Gurley faultol sportszerűtlenül, de Hudson bedobja, plusz egy is jöhet, tejóég... 67-76, tízen belül a ZTE, jön a szurkolók hangja megint. Időkérés, kell is. Hudson plusz egy dobása, benn, majd az oldalbedobás után ott a ziccer, 70-76.

35'

Dudu triplája rossz, Fekete a lepattanónál, Tanács a palánk alatt, felteszi, benn! 56-74, tájmaut. Innen már csak nem veszítjük el!?... Tanács plusz egyet is dobhat, 56-75! Hudson szép mozdulatokkal tör be, de Gurley faultolja. Két dobás, 58-75. Fekete duplán faultol, ezt nem kellene azért... Copeland kettese, 60-75.

34'

Jones kavargat, majd beszór egy tempót, 56-72! Ezt kell megtartani. Jön vissza Hudson a hazaiaknál. Gáspár ront a lépéshiba határán. Jones tarthatatlan, a szó fizikai értelmében, Gáspár faultol. Tanácsról pattan le Vertetics, de ő volt szabálytalan.

33'

Vida ziccert ront, de Tanács szerzi vissza. Dudu faulttal együtt, ez az! 56-70! Jó tanács a lelátóról a szabálytalan Borszékinek: "Üsd ki rendesen!" - No comment... A plusz egy kimarad. Puszta eladja, de nem sikerül megtartani a lasztit, Fekete kilép. A gyűrű széléről szedik le a lasztit a mieink.

32'

Csorvási Levi duplája, 52-68. Vertetics, 54-68. Rossz a passz Csorvási Leventének a palánk alatt. Gáspár, mint kés a vajba ismét, 56-68, időt kér Bonifert mester.

31'

Jöjjön az utolsó 10 perc! Nem szabad már elengedni ezt az előnyt! Kovács Ádám zavartalanul fut be, 49-66. Dukicot szorítják ki. Borszéki a sarokból, 52-66.

III. negyed:

47-66 (19-20, 5-27, 23-19)

30'

Vida büntetőzhet, kimarad egy, a második bedadog, Hudson triplával válaszol, 47-65. Hudson játssza el a hattyú halálát Csorvási Milán mellett, 4. hibája centerünknek. Verteticstől elszedi Vida, majd sportszerűtlen a zalaegerszegi. Vida büntetői ismét, egy kimarad most is, 47-66, de marad nálunk az utolsó másodpercekre. Jones nagyot küzd, passz Vidának, rövid, Gurley, rövid, lemegy az óra.

29'

Borszéki dobása a palánk szélét találja el. Jones megmutatja hogy kell távolit dobni, igaz nem a sarokból, hanem középről! 43-64! Közben egy technikait kapnak a mieink Vida faultja után, vélhetően Bonifert mestert intették meg... De semmi gond, Copeland kihagy egy büntetőt, a másik benn, 44-64. Kovács Ádám megy be egyedül, de a tumultusból már Vida hossza ki a lasztit.

28'

Csorvási Levente szerez egy lepattanót, de szabálytalanok vele. Egy büntető benn, második is, 40-61! Tartjuk a húsz körüli különbséget! Copeland elkapta a fonalat újabb hármas, 43-61. Vida kidobja a labdát, meg is jön a drukkerek hangja.

27'

Hudson faulttal együtt, Csorvási Levi volt a "hunyó". 36-57, Hudson plusz egye, nem megy be! de a lepattanóért küzdve Dudu lök, ez vicc, két büntető, Borszéki. Kihagyja az elsőt, a második alamizsna benn, 37-57. Újabb rossz szegedi távoli, aztán Dudu is kihagyja, de marad nálunk! Bonifert Domonkos időt kér, kicsit kapkod a Szedeák, meg kell nyugtatni a srácokat. Közben felelgetős hazai szurkolás, "Hajrá, Zete!", amit könnyedén "Hajrá, Szeged!"-nek lehet hallani... Dudu ziccere egyedül megcsinálja szépen Borszéki mellett! 37-59! Copeland szép hármasa ül, 40-59.

26'

Fekete a sarokból, ez bizony elszáll a gyűrű felett... Rontanak a hazaiak is. Jones triplája jó! 34-57!

25'

Hudson tempója most remek, 32-54. Még belefér. Fekete passza után Dudu, nem jó a dobás. Gáspár ront, de marad náluk, Copeland tör be, ez az első kosara, 34-54.

24'

Labdaszerzés, Jones ziccere, 30-52! Hatalmas blokk Csorvásitól! Gurley tör be, fault. Most háromhülyézik a hazai tábor, pedig nincs min vitázni. Gurley dobásai, 30-54! Jól büntetőzik ma a csapat, csak kettő maradt ki, Csorvási Leviéi.

23'

Baki 4. faultja. Még nem dobtunk pontot. Dudu elképesztő hármasa! 28-50! Gáspár, kés a vajba, ziccer, 30-50. Fekete triplája rossz, javulnak lepattanóban a hazaiak.

22'

Simovic talál be, a fújjolás már a szegedi támadásnak szól, meg Baki szabálytalansága okán a sporiknak. csorvási Milán lépéshibája. Nem lenne szabad most hogy lélektanilag feljöjjön a ZTE! Simoviccsal szemben faultol Milán, miután bedobja. Simovic büntetője is benn, 28-47.

21'

Indul a második félidő! Jones majdnem bedobja, elképesztő, hogy kiperdül. Megszólalnak a hazai drukkerek, most pozitívan, röpke szurkolás. Simovic büntetőzik, 25-47, egy benn. Megint a füttykoncert. Fekete hozza fel. Gurley távolija rossz, de martad itt. Baki lop labdát Milántól, Fekete szerel. Valami egészen elképesztőt produkál a sors és a két csapat ma este! Nem elég, hogy a forgatókönyv, miszerint a Szedeák magabiztosan vezet a szünetben a ZTE ellen, emlékeztet az őszi baljós végkifejletű találkozóra, de a hazaiaknak semmi nem jön be, míg a mieinknek szinte minden! A mieink kétszer annyi lepattanót szedtek mint az ellenfél, amely képtelen volt eddig labdát lopni, ellenben ötször is eladták, míg a mieink csak háromszor, ez sem gyakori még általában nézve sem. 28 mezőnydobásból mindössze 8 ment be a ZTE-nél, ebből egy tripla - nálunk 32-ből 18, három trojkával. A statisztikánál azonban sokkal többet mond, hogy a hazai szurkolók meglehetősen kemény kritikával illetik csapatuk haloványnál is fakóbb második negyedbéli játékát, amikor mindössze csak 5 pontot dobtak. Visszagondolva nem is emlékszünk, mikor vívott a Szedeák utoljára ilyen meccset, ahol ilyesmi előfordult bármelyik oldalon...

Nagyszünet:

24-47 (19-20, 5-27)

20'

Hudson ismét ront, de újabb hiba, büntetők. Hudson kihagyja az elsőt a második benn, 24-42. Eddig 5(!) pontnál járnak a negyedben, a mieink 22-nél... Bonifert mester időt kér. Csorvási Milán ront, majd a saját lepattanóját a palánknak háttal teszi vissza, bravúr lett volna. Megzavarodik a ZTE, nem hozzák át a labdát a térfélen, így a mieink jöhetnek, 24 mp, időt kér ismét a Szedeák. Kolti dobja be, Jones nézi az órát, Gurley, Jones és fault, Baki. 5,6 mp vissza, Vida közben visszajön, Jones pedig dob kettőt, 24-44! Köztehúsz ide! És eladják, Dukic rátűzi és félpályáról beveri!!! Hihetetlen parádé! 24-47!

19'

Jones beszórja a kettest, 23-42! Elképesztő! Csorvási Milán és Simovic ütközik, jöhetünk. Dudu távolija rövid. Kolti Hudsont faultolja, Gurley váltja a három faultos Kisst.

18'

Kolti távolija marad ki, közben fütyül a hazai szurkolótábor és fújjolnak, no nem a mieinkre, hanem a sajátjaikra. Újabb hiba, jöhetünk! Jones első pontjai! 23-39! Plusz egy is jöhet, de előbb időkérés a hazaiaknál ismét. Jones büntetője, 23-40! És eladják a labdát, most már nagyon nem bírja el a sok hibát a közönség.

17'

Baki egy triplába áll, mindhiába! Négy perce nem tudnak pontot dobni a hazaiak, a Csorvási ikertornyokkal pedig nem bírnak a palánk alatt, de máshol sem dominálnak egyelőre a pályán. Copeland röviden ismét.

16'

Vida remekül lepattanózik, aztán Csorvási Milán elől felteszi, 23-34! Plusz egy is jöhet, lazán benn, 23-35! 12 pont az előny! Hihetetlen, Copeland tisztára játsza magát, majd kihagyja a tempót. Vida nem a ziccert! 23-37!

15'

Copeland triplakísérlete jön le. Borszéki faultol, aztán időt kér a ZTE. Csorvási Milán tarthatatlan, 23-30! Kolti faultolja Hudsont. Hudson a palánk alatt, ezt is kimarad! Lehet növelni az előnyt! Csorvási Levente a palánk alatt! 23-32!

14'

Csorvási Milán ront a palánk alatt, indít a ZTE, elszedjük! Indítunk, palánk alatt kivédekezik a hazaiak. A két Csorvási játszana össze a palánk alatt, Puszta szerel. 4 mp, de Csorvási Milán felteszi még, 23-28!

13'

Gáspár hármasa rövid. Vida tör be, Dudunak, Simovic faultol. Dukic büntetői, 21-26! Kovácsot faultolja a kis Csori. Kovács két dobása, 23-26.

12'

Copeland ront egy távolit, Simovic a lepattanót értékesíti, 21-22. Kilépünk, a ZTE-é a labda. Simovic dobása lepattan. Csorvási Levi ismét remek kettest dob Dudu passzából! 21-24!

11'

ZTE kezd, Kiss Zsolt majdnem labdát szerez. Vida a földön pattogtatva ment meg egy labdát. Csorvási Levi dob egy remek tempót! 19-22!

I. negyed:

19-20 (19-20)

10'

Dudu ront egy távolit a sarokból. Hodson faultolja Csorvási Levit. Két dobás, egy rossz, mégegy rossz... Simovic elhozza, Puszta távolija rossz. Dukic passzát Kolti dobja be távolról! Hudson nagyon messziről ugyancsak bever egyet... 20-19 ide a negyed!

9'

Két büntetőt hagy ki Copeland, ez is luxus. Kovács Ádám védekezik látványosan. Pusztát faultolja Kiss Zsolt. Puszta két büntető, egy benn, 16-17.

8'

Simovic lepattanót szed hátul, elől két pontot, 15-14 a ZTE-nek. Gurley! Micsoda tripla! 15-17! Puszta sáncol, aztán Fekete faultol.

7'

Gurley marad tisztán, huhúúú, micsoda zsákolás egy kézzel! 12-14! Simovic könyököl a palánk alatt, marad a ZTE-nél, sőt, büntetők, egy benn, 13-14.

6'

Hudson büntetőzik, 8-10. Dudu küzd benn nagyot, dob egy középtávolit, lejön, de belefújnak, Simovic faultol. Dudu büntetői, 8-12! Hudson dob, 10-12. Gurley kissé tanácstalan, de nem dob, Fekete, eladja, Hudsont indítják, a zsák elmarad, de bepötyög... 12-12.

5'

Gurley, 6-10! Simovic után lepattanót szerzünk! Hiba elől, Hudson indul, Tanács állítja meg.

4'

Dudu jól zár Feketének, ő remekül teszi fel, 4-8! Simovic tör be, fellöki az emberét, Bakié a lepattanó, 6-8.

3'

Fekete bentről kipasszol, Gurley dob, rossz, de benn fault, Gáspár. Gurley végül, 2-6! Copeland labdáját Simovic teszi fel, 4-6.

2'

Dukic is betalál, 0-4! Hudson triplával válaszol, de nem, csak kettes, 2-4. Két kimaradt távoli mindkét oldalon, nálunk Dudu, náluk Gáspár.

1'

A Szedeák hozza el, Fekete máris betör, egy tempó, 0-2! Gáspár messziről, kimarad. Tanács fülel le egy hazai akciót.

18.25:

A nap első sikere már megvan, az U23-as csapat 93-89-re verte a hazaiakat! Közben véget ért a bemelegítés, túl vagyunk a bemutatásokon. Hamarosan kezdünk!

18.20:

Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat! Rövidesen kezdődik a Szedeák újabb nagy csatája a ZTE ellen! Van miért törleszteniük a mieinknek, hiszen az őszi, szegedi találkozón hosszabbításban kaptak ki Kiss Zsolték 101-99-re. Kölcsönkenyér visszajár, ahogy a mondás tartja...

Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.