Sport

Kosárlabda: nyírségi vereséggel kezdte az évet a Szegedi KE

Kosárlabda: nyírségi vereséggel kezdte az évet a Szegedi KE

2013. január 17., csütörtök
Kosárlabda: nyírségi vereséggel kezdte az évet a Szegedi KE

A kiegyensúlyozott, magabiztos játékot játszó Nyíregyháza otthonában sima vereséggel kezdte a 2013-as esztendőt a Szegedi KE együttese az amatőr női nemzeti bajnokságban.

A korábban épp a Tisza-parti alakulatot erősítő

Frakasinszki Orsolya

kosarával indult a találkozó, amelyen a hazaiak már az elején elléptek egy 12-0-s szériával

Mészárosné Kovács Andrea

tanítványaitól, s magabiztos előnyre tettek szert. A szünet előtt egy rövid periódusban sikerült tíz ponton belülre jutnia a szegedi alakulatnak, ám ezzel csak a negyed vált szorossá, az eredmény nem (45-34). Fordulás után aztán beindultak a hazaiak, uralták mindkét palánk alatt a teret, s rengeteg hibára kényszerítették a vendégeket, akik sorra adták el labdáikat, csaknem kétszer annyit a meccsen, mint az ellenfél. A különbség a harmadik negyed végén 20 fölé nőtt, majd a záró játékrészben még tovább: a 35. percben 78-47 volt az állás a nyírségiek javára, akik meg is tudták ezután tartani a több mint 30 pontos differenciát, végül 88-56-os győzelmet aratva. Tóth Cecíliáék a hétvégén hazai környezetben lépnek pályára, amikor szombaton 13 órától az egy hellyel mögöttük, a 8. helyen álló Vasas II. egységét fogadják az újszegedi sportcsarnokban.

Amatőr Női NB I/B Keleti csoport 13. forduló:

Nyíregyházi FSE NYKS - Szegedi KE 88-56 (24-14, 21-20, 21-11, 22-11)

A szegedi pontszerzők:

Szabó B. 21, Tóth C. 19/3, Rajnai 5, Boros 5/3, Barabás 2, Bene 2, Zsíros 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.