Sport

Kézilabda: magyar kézisuli a "kenguruknak" a vb-n (FRISSÍTVE)

Kézilabda: magyar kézisuli a "kenguruknak" a vb-n (FRISSÍTVE)

2013. január 14., hétfő
Kézilabda: magyar kézisuli a "kenguruknak" a vb-n (FRISSÍTVE)

Az olimpiai negyedik magyar férfi kézilabda-válogatott a papírformát érvényre juttatva 43-13-ra nyert az ausztrál csapat ellen a spanyolországi világbajnokság második, hétfői fordulójában.

Mocsai Lajos

szövetségi kapitány alakulata - amely szombaton Egyiptomot győzte le 32-23-ra - a torna talán leggyengébb ellenfelével találkozott, így ezúttal főleg a cseresor kapott lehetőséget, ennek ellenére sikerült közönségszórakoztató játékkal előrukkolni. A kézilabdában sehol sem jegyzett ausztrálok 1-1-ig tartották a lépést. A magyarok nagyon könnyedén kerültek helyzetbe és sorra lőtték a gólokat, igaz, a rivális kapusa,

Latinovic

eleinte nagyon jól védett. Negyedóra elteltével 11-4 volt az állás, majd először a 22. percben lett kétszámjegyű a különbség (15-5). Különösen

Lékai

góljai és gólpasszai voltak látványosak, de az irányítót orrvérzés miatt le kellett cserélni, ezt követően pedig az alkalmi jobb szélső,

Krivokapic

, illetve a beállós

Szöllösi

sziporkázott. A második félidőre több poszton cserélt a kapitány, de így sem csökkent a lendület és a lövőkedv. A 39. percben 28-8-nál a néhány tucat magyar szurkoló kiszámolta a "közte huszat". A végjáték is egyoldalú volt, így végül több mint negyven találatot szerzett a

Nagy Lászlót

és

Mikler Rolandot

pihentető Mocsai-csapat. A folytatás már sokkal nehezebb lesz: kedden az olimpiai bronzérmes horvátok, csütörtökön pedig a házigazda, vb-harmadik spanyolok következnek. Mindkét gárda dobogóesélyes. A mostani sikerrel a magyarok tulajdonképpen bejutottak a nyolcaddöntőbe, amely alapelvárás volt.

Férfi világbajnokság D-csoport, 2. forduló:

Ausztrália - Magyarország 13-43 (6-20)

Madrid. Vezette: Geipel, Helbig (németek).

Ausztrália:

Latinovic, Karlsson, Jovanovic (kapusok), Abiera, Anderson, Calvert 1 (1), Fletcher 6, Gahan 1, Hedges 1, Kelly 1, Matic 2, Mouncey, Najdovski, Pandzo, Quieroz, Subotic 1.

Szövetségi kapitány:

Taip Ramadani.

Magyarország:

Tatai, Mikler (kapusok), Ancsin 2, Császár 8 (4), Harsányi 2, Iváncsik G. 2, Krivokapic 6 (2), Lékai 5, Mocsai T. 2, Nagy K. 1, Nagy L., Putics 3, Schuch, Szöllősi 7, Vadkerti 3, Zubai 2.

Szövetségi kapitány:

Mocsai Lajos.

Hétméteres:

2/1, ill. 6/6.

Kiállítás:

6 perc, ill. 2 perc. Mocsai Lajos:

"Az volt a lényeg, hogy szinte mindenki kapjon lehetőséget és játszunk egy jót. A horvátok ellen is készültünk, mert az már igazán éles mérkőzés lesz."

Korábban:

Spanyolország - Egyiptom 29-24 (16-11) Horvátország - Algéria 31-20 (15-12)

Az állás:

1. Magyarország 4 pont (75-36) 2. Horvátország 4 (67-33) 3. Spanyolország 4 (56-38) 4. Egyiptom 0 (47-61) 5. Algéria 0 (34-58) 6. Ausztrália 0 (26-79)

A csoportból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

Kedden:

Algéria - Egyiptom 16.45 Spanyolország - Ausztrália 19.00 Horvátország - Magyarország 21.15

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.