Egyetem

Kémiai kísérlettel várták a szegedi tűzoltókat

Kémiai kísérlettel várták a szegedi tűzoltókat

2013. január 16., szerda
Kémiai kísérlettel várták a szegedi tűzoltókat

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának Boldogasszony sugárúti épületében tartottak helyismereti foglalkozást a szegedi tűzoltók, akiket a látogatás alkalmából látványos kísérletekkel ajándékoztak meg az intézmény tanárai.

A Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatban lévő állománya végigjárta az épületet az alagsortól a tetőtérig, és rögzítették: tűzesetnél két bejáraton át is megközelíthető a kar épülete. Az épületet megfelelően ellátták az oltás esetén fontos, megfelelő vízhozamú tűzcsapokkal, és feltérképezték, hol lehet a gáz- és villanyhálózatot vész esetén lekapcsolni. Az épület alagsora labirintus jellegű – állapíthatták meg a tűzoltók, akik végigjárták az itt lévő raktárakat, kazánhelyiséget és az itt működő klub helyiségeit is, és a látogatás végeztével a kémiai előadóban a vendéglátók látványos, az égéshez kapcsolódó kísérletekkel kedveskedtek a tűzoltóknak, és közösen állapíthatták meg: az épület, a tűz és a tűzoltók együttes jelenlétének ez a legideálisabb formája.

Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.