Sport

Jégtörő kajak és tiszai vitorlabontás az év első napján + VIDEÓ, FOTÓK

Jégtörő kajak és tiszai vitorlabontás az év első napján + VIDEÓ, FOTÓK

2013. január 3., csütörtök
Jégtörő kajak és tiszai vitorlabontás az év első napján + VIDEÓ, FOTÓK

Már hagyomány a szegedi Tiszavirág Sportegyesület berkeiben, hogy a tagok az új esztendő első napján lemennek a Tiszára, s hajóba pattannak, vitorlát bontanak.

Úgy tartják, az év első napján történtek jegyében telik az új esztendő. Ennek reményében

Kipper Györgynek

, a sportegyesület vezetőjének a Tiszát és a vízi sportokat kedvelő, évről-évre bővülő, lelkes csapata az új év első napjának kora délutánján ezúttal is találkozott a medencés kikötőben, a vitorlás és kishajós oktató bázison, hogy vitorlásba, kajakba, kenuba ülve, a szilveszteri buli után az elsők között élvezzék a természetet. Elsőként

Gyökös Lajos

világbajnok kajakos képezte át magát jégtörővé, és egy szlalomkajakkal törte a kikötő jegét, hogy helyet csináljon a vitorlás kishajóval történő manőverezéshez. A kis szélben ugyanis a vitorlás nem volt képes a néhol több centiméter vastagra hízott jeget feltörni, így csak az északi partél melletti keskeny sávban, sűrű csapásváltásokkal tudtak manőverezni. A vitorlás és kishajós oktató bázisként ismert úszóműre folyamatosan érkeztek a volt tanulók, oktatók, hajósok és inkább csak szimbolikus értékű hajókázás után adták egymásnak a hajókormányt.

Vesmás Péter

és

Bodó Attila

a tápéi komptól kajakkal érkeztek 9 kilométert megtéve a vízen, a kikötőszájban a Dönci nevű csónak legénysége törte fel előttük a jeget, hogy elérjék úti céljukat. Délutánra, mint egy varázsütésre kisütött a nap és alkonyatig tavaszias volt az időjárás. A kellemes közérzetet újévi malacsült, hurka, kolbász, sütemények, a hangulatot forralt bor, forró tea fokozta. http://www.youtube.com/watch?v=kALiuX7Sd2Y

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.