Egyetem

Januártól magasabb ösztöndíjat kapnak a doktoranduszok

Januártól magasabb ösztöndíjat kapnak a doktoranduszok

2013. január 9., szerda
Januártól magasabb ösztöndíjat kapnak a doktoranduszok

Januártól magasabb ösztöndíjat kapnak a doktoranduszok - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkársága szerdán az MTI-vel.

A tárca tájékoztatása szerint a kormány az állami felsőoktatási intézmények doktori képzésében államilag támogatott résztvevők 2009-ben meghatározott és azóta változatlan összegű ösztöndíját 2013. január 1-jével havi 100 ezer forintra növelte az eddigi havi 93 ezer forintról. Az Emmi utalt arra: a kormány tavaly decemberi rendeletében szabályozta a doktori képzést annak érdekében, hogy az új felsőoktatási törvény szellemének megfelelően megvalósulhasson a minőségi felsőoktatás, azon belül pedig a legmagasabb szintű posztgraduális képzés. Hangsúlyozták, hogy a kutatás-fejlesztés helyzetének meghatározásában nagy szerepe van a doktori képzésnek, így annak minősége hatással van az ország fejlődésére és a társadalom anyagi, szellemi jólétére is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.