Sport

Hátország: rangos tornán verte a bajnokot az Éles Kézisuli

Hátország: rangos tornán verte a bajnokot az Éles Kézisuli

2013. január 8., kedd
Hátország: rangos tornán verte a bajnokot az Éles Kézisuli

Karácsony előtt, december 21. és 23. között rendezték Budapesten, a Vasas sportlétesítményeiben a XIX. Ferenczy-kupa utánpótlás kézilabdatornát. A fiúknak hat, lányoknak öt korosztályban kiírt versenyen a szegedi ÉKI-s lányok is részt vettek.

A 2002-es születésűek mezőnyébe öt csapat nevezett, amelyek körmérkőzésen, majd helyosztókon döntötték el a kupa sorsát. A mezőnyből a tavalyi országos bajnok Mohácsi TE mellett az Éles Kézisuli egysége is kiemelkedett. Az alapszakaszban, egy balszerencsés meccsen - ahol három játékos is kisebb sérülést szenvedett – még ötgólos vereséget szenvedtek a szegedi lányok (13-18), ám a vasárnapi döntőben újra a Moháccsal csaptak össze, s rendkívül színvonalas mérkőzésen 19-16-ra legyűrték a nagynevű ellenfelet. A győzelem a kemény védekezésnek és a szervezett csapatmunkának volt köszönhető. Nemcsak a kupa került ezzel Szegedre, de a torna legjobb játékosát is a szegedi alakulat adta

Lukács Boglárka

személyében. A szegedi lányok nem sokat pihennek, készülnek a következő megmérettetésre, amely január végén a debreceni Főnix-kupán vár rájuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.