Kultúra

A Fókatelep a családon belüli erőszak ellen, a Meszecsinka Amerikába készül + VIDEÓ

A Fókatelep a családon belüli erőszak ellen, a Meszecsinka Amerikába készül + VIDEÓ

2013. január 21., hétfő
A Fókatelep a családon belüli erőszak ellen, a Meszecsinka Amerikába készül + VIDEÓ

Mozgalmas esztendő elé néz a Meszecsinka, amerikai és németországi turnéra is készülnek idén tavasszal. A zenekar énekesnőjét, Oláh Annamarit beválasztották a tíz legjobb csaj közé, illetve a 8 hang a Nőkért! című, a családon belüli erőszak ellen hirdetett koncertsorozatban is fellép a Fókateleppel.

Két éve nyerte meg

a Meszecsinka a Folkbeats tehetségkutató világzenei kategóriáját, melynek fődíja egy amerikai turné volt. Most már van időpontja a zenekarnak, áprilisban mutatkoznak be tengerentúlon, közel három hetet töltenek ott.

Oláh Annamaritól

megtudtuk, vár idén májusban egy németországi turné is a Meszecsinkára, miután egy német kiadó megjelentette lemezüket, így mozgalmas tavasz vár a zenészekre. Budapesten és vidéken is vannak lekötött koncertjeik, várhatóan Szegedre is jönnek tavasszal. További terveik is vannak, a 2007-ben alakult Fókateleppel új klipet szeretnének forgatni, s jó hír a Meszecsinka rajongóinak, hogy néhány új számuk felvételén is gondolkodnak.

Annamari a legjobb csajok között!

„A neten láttam meg, nem is tudtam erről a válogatásról, nagyot dobbant a szívem” – reagált Oláh Annamari arra, hogy

a 10 dolog beválogatta

a tíz legjobb csaj közé. Ahogy írják, a „Fókatelep és a Meszecsinka világzenei együttesek fiatal, szőke énekesnője nemcsak hangjával, de színpadi jelenlétével is meghódítja a közönséget, idén pedig a Nyolc hang a nőkért koncertsorozaton lép föl, amely a nők elleni erőszakra hívja fel a figyelmet a NANE szervezésében”.

A családon belüli erőszak ellen meghirdetett 8 hang a Nőkért! koncertsorozattal kapcsolatban a szegedi énekesnő portálunknak elmondta, örömmel fogadta el a felkérést, fontosnak tartja, hogy ezen a módon is felhívják a figyelmet a családon belüli erőszakra, igaz az más kérdés, hogy egy koncertsorozat mennyit változtat a jelenlegi helyzeten. „Korában nem kértek fel bennünket ilyen ügyek támogatására, nem is volt kérdés, hogy csatlakozunk” – jegyezte meg. Ez a zeneművészeti megmozdulás nem csak jó előadásokat takar, jóval több annál. Nyolc fiatal, tehetséges énekesnő és a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak ellen) karöltve áll ki a családon belüli erőszak ellen kampányolva

az A38 Hajó

színpadán január 24-én 19 órakor. Az esten fellép a Babám, a Kesch és a Fókatelep koncertjeire várják az érdeklődőket, s mindazokat, akik tenni akarnak ezért az ügyért. Közreműködik

Hodosi Enikő

(Neo, Manoya), Judie Jay,

Krámli Kinga

(Napra),

Nagy Nikolett

(Karaván Família) és

Paár Julianna

(Tárkány Művek). http://www.youtube.com/watch?v=Uj-1_lao7ug

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.