Bulvár

Fidesz: egyre több az uzsorás a börtönökben

Fidesz: egyre több az uzsorás a börtönökben

2013. január 21., hétfő
Fidesz: egyre több az uzsorás a börtönökben

A Fidesz helyesli, hogy az uzsorások ellen hozott törvények mára hatásos eszközzé váltak az igazságszolgáltatás kezében, így "egyre több az uzsorás a börtönökben" - kommentálta a kormánypárt kommunikációs igazgatója, hogy a Debreceni Ítélőtábla hétfőn jogerősen börtönbüntetést szabott ki egy uzsorázásból élő házaspárra.

Kocsis Máté

szerint a 2010-es kormányváltás előtt "az uzsorások zavartalanul fosztogathatták és félemlíthették meg az embereket", ez azonban ma már nincs így, ugyanis míg "a szocialista kormányok tehetetlenül nézték és eltűrték a vidéki szegény emberek zsarolását", addig a Fidesz szigorú törvényeket alkotott az uzsora-bűncselekmények visszaszorítására. Büntethetővé vált az egyszeri uzsorázás, az üzletszerűen elkövetett uzsorázás pedig minősített eset lett - emlékeztetett. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint - ahogyan azt a hétfői debreceni ítélet is igazolja - "aki ma uzsorázásra adja a fejét, és másokat megnyomorít, biztos lehet benne, hogy börtön lesz a vége".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.