Közélet

Februárban vagy márciusban nyit az ásotthalmi határátkelőhely

Februárban vagy márciusban nyit az ásotthalmi határátkelőhely

2013. január 4., péntek
Februárban vagy márciusban nyit az ásotthalmi határátkelőhely

Petró Ferenc, Ásotthalom polgármestere tavaly szeptember 25-én portálunknak még cáfolta azt az értesülést, hogy a település határában épülő határátkelőt majd csak 2013 elején adják át rendeltetésének. Pedig így történt, a legújabb információk szerint vagy február 13-án vagy március 15-én nyílik meg az Ásotthalom - Bački Vinogradi/Királyhalom közötti határátkelő.

A település első embere szeptemberben még nem tudott beszámolni semmilyen új információról, ami késleltetné a határátkelő megnyitását. Az ütemterv szerint december 8-án lett volna a műszaki átadás, 22-én vagy 23-án pedig a hivatalos megnyitó, mert a műszaki átadás általában 15 napot szokott igénybe venni. Akkor úgy tűnt, nem lesz semmilyen csúszás, a szerb partner is a tervek szerint haladt a munkálatokkal. A műszaki átadás a kitűzött időpontban megkezdődött, de még nem fejeződött be, tájékoztat a legújabb fejleményekről a település polgármestere. Semmilyen rendkívüli esemény nem történt, csupán a szakhatósági határidőket szigorúan betartják, ezért késik az átadás. A magyar fél szerint az utolsó határidő február 13-a,

Petró Ferenc

azonban január 2-án azt a tájékoztatást kapta Szabadkáról, illetve Belgrádból, hogy a szerb fél március 15-ére tervezi a határátkelő megnyitását. Állítólag kormányszinten azon a héten írják alá a magyar-szerb baráti együttműködést, így a határnyitást ehhez az eseményhez igazítanák. Petró bízik abban, hogy az ügyben valamilyen kompromisszumos megoldás születik, és az utasok előbb is birtokba vehetik az új határátkelőt, amely a túlterhelt szezonális időszakokban jelentősen segíteni tudja majd a két ország állampolgárainak a gyors határátkelést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.