Gazdaság

Egyre több az adófelajánlás

Egyre több az adófelajánlás

2013. január 26., szombat
Egyre több az adófelajánlás

Egyre kevesebben hagyják az államnál személyi jövedelmadójuk teljes összegét: tavaly a jogosultak csaknem kétharmada rendelkezett a társadalmi vagy vallási szervezeteknek átutalható egy százalékról - ismerteti a szombati Magyar Nemzet.

A lap cikke szerint tavaly a polgárok 22 milliárd forintot oszthattak szét a civilek és az egyházak között.

Linczmayer Szilvia

, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője a Magyar Nemzettel közölte: tavaly 4,6 millió adóbevallás érkezett az adóhatósághoz, és 3,3 millióan rendelkezhettek volna adójuk kétszer egy százalékáról. A lehetőséggel több mint kétmillió ember élt, igaz, sokan csak az egyik százalékukat indították útnak. Hozzávetőleg háromnegyedmillióan csak valamely társadalmi szerveződést kívántak anyagilag segíteni, az egyházaknak vagy a kiemelt előirányzatként szereplő Nemzeti tehetség programnak címezhető egy százalékról nem rendelkeztek, az összeget az államnál hagyták. Százhatvanezren pedig az egyházi egy százalék sorsát rendezték el, de a civil szférában egyetlen szereplőt sem jelöltek meg - olvasható a Magyar Nemzetben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.