Bulvár

Balástya továbbra is támogatja önkéntes tűzoltóit

Balástya továbbra is támogatja önkéntes tűzoltóit

2013. január 14., hétfő
Balástya továbbra is támogatja önkéntes tűzoltóit

Tavaly 64 esetben indultak beavatkozásra a balástyai önkéntes tűzoltók, akik nemzetközi gyakorlaton is teljesítettek 2012-ben, és még női csapatot is indítottak versenyen.

Az évi rendes közgyűlését tartotta meg szombaton a Balástyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Az egyesület elnöke,

Virágh István

köszöntötte a meghívott vendégeket:

Ujvári Lászlót

, a település polgármesterét,

Ördög István

őrnagyot, megyei tűzoltósági főfelügyelőt,

Balázs Gábor

alezredest, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjét,

Hallai Zsolt

őrnagyot, a Szegedi Tűzoltó Parancsnokság vezetőjét,

Dudás Miklós

nyugállományú ezredest, a Csongrád Megyei Tűzoltó Szövetség elnökét,

Végh Pált

őrnagyot, a Csongrád Megyei Tűzoltó Szövetség titkárát, valamint

Szitár Ferenc

alezredest, Kisteleki rendőrkapitányát. Az elmúlt évben végrehajtott 64 kivonulásról és az elvégzett megelőző tevékenységről számolt be Virágh András zászlós, az egyesület parancsnoka prezentációban, kiemelve: több esetben nyújtottak segítséget a Balástyával szomszédos településeken. Részt vettek a Maros Mentőcsoport gyakorlatain és rendezvényein, és eredményesen szerepeltek az ősszel, a dóci lőtéren a honvédség, a rendőrség, és a mentőszolgálat megtartott magyar-román nemzetközi gyakorlaton is. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is számíthat a balástyai önkéntesekre, akik a decemberben közreműködtek a kisteleki kábelgyári tűz során végzett beavatkozásban is. Az egyesület munkáját nagyra értékeli a település – emelte ki Ujvári László polgármester, aki leszögezte: bár hivatalosan nem tartozik a település kötelező feladatai közé az egyesület támogatása, ő magára nézve kötelezőnek tartja, hogy Balástya önkormányzata anyagilag is támogassa az önkéntes tűzoltókat.

Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.