Közélet

Az SZTE is eltiltotta médiahallgatóit a Magyar Hírlaptól

Az SZTE is eltiltotta médiahallgatóit a Magyar Hírlaptól

2013. január 11., péntek
Az SZTE is eltiltotta médiahallgatóit a Magyar Hírlaptól

Közös állásfoglalásban ítélte el Bayer Zsolt "Ki ne legyen?" című cikkét az ELTE, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem médiatanszéke. Emellett jelezték: nem engedélyezik hallgatóiknak, hogy a Magyar Hírlaphoz menjenek szakmai gyakorlatra.

Közösen reagált

Bayer Zsolt

Magyar Hírlapban megjelent

"Ki ne legyen?" című cikkére

az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományt oktató tanszéke – írja az Eduline nyomán

a Mandíner.hu

. Mint írják, a

György Péter

, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének igazgatója, valamint a tanszékek vezetői,

Müllner András, Szajbély Mihály, Szijártó Zsolt

és

Szirák Péter

által aláírt közlemény szerint a tanszékek továbbra is fenntartják maguknak a jogot, hogy hallgatóikat eltanácsolják az egyenlő emberi méltóságot semmibe vevő, szélsőséges hangvételű sajtóorgánumoktól és az ott végzett szakmai gyakorlattól. „A fenti tanszékek munkatársai eddig is az emberi szabadságjogok szellemében oktatták diákjaikat, de látva a mai magyar újságírói közbeszéd egyre aggasztóbb állapotát, most szükségét érzik, hogy nyílt állásfoglalással jelezzék, mélyen elítélik a gyűlöletbeszédet, és azokat az orgánumokat, amelyek az ilyen megnyilvánulásoknak teret engednek” – idézi a tanszékvezetők közleményét a portál. Müllner András, az ELTE Média és Kommunikáció Tanszékének vezetője az eduline-nak úgy fogalmazott: "Eddig sem jelentkeztek tőlünk a rasszista megnyilvánulásokat támogató sajtóorgánumokhoz, de a továbbiakban semmiképpen sem számíthatnak tőlünk gyakornokokra. Nem fogjuk engedélyezni a hallgatóinknak, hogy a Magyar Hírlaphoz vagy a kuruc.info-hoz menjenek kötelező szakmai gyakorlatra". Bayer Zsolt heves vitákat kiváltó írásában a szilveszterkor Szigetszentmiklóson történt többszörös késelés kapcsán vetette papírra indulatoktól sem mentes gondolatait a cigányság kapcsán.

Mint azt megírtuk korábban

, az ügyészség bűncselekmény hiányában elutasította az írás kapcsán közösség elleni izgatás címén tett feljelentést. A szerző egyébként botrányt keltő cikkét követően három nappal igyekezett rávilágítani mondandója lényegére

egy másik jegyzetben

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.