Sport

Asztalitenisz: a nők győztek, a férfiak kikaptak az Eb-selejtezőn

Asztalitenisz: a nők győztek, a férfiak kikaptak az Eb-selejtezőn

2013. január 30., szerda
Asztalitenisz: a nők győztek, a férfiak kikaptak az Eb-selejtezőn

A magyar női válogatott 3-2-re legyőzte az Eb-címvédő holland együttest, a férfi csapat viszont 3-1-s vereséget szenvedett a fehérorosztól az asztaliteniszezők Európa-bajnoki selejtezősorozatának 4., keddi fordulójában, a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban.

A nőknél

Lovas Petra Britt Eerland, Póta Georgina

pedig

Linda Creemers

ellen nyert magabiztosan, a rivális legjobb játékosa, az ázsiai származású

Li Jiao

azonban mindkét meccsén diadalmaskodni tudott, így jöhetett a döntő összecsapás

Pergel Szandra

és Eerland között. A Bajnokok Ligája elődöntőjére készülő budaörsiek játékosa aztán nem hibázott, három szettben nyert, így a

Téglás Péter

irányította válogatott továbbra is veretlenül vezeti csoportját a selejtezősorozatban. A férfiaknál az esélyesebb vendégek nyerték az első meccset,

Pavel Platonov

szoros csata után, döntő szettben bizonyult jobbnak a londoni olimpikon Pattantyús Ádámnál. A folytatásban a sportág legendás alakja, a világranglistán jelenleg 12.

Vlagyimir Szamszonov

játszmát sem engedélyezett Jakab Jánosnak, majd azonban

Zwickl Dániel

életben tartotta a reményeket azzal, hogy felülmúlta a védekező specialista

Jevgenyij Scsetyinyint

. A negyedik, egyben utolsó összecsapáson Pattantyús nem tudta borítani a papírformát Szamszonovval szemben, így a vége 3-1-es fehérorosz győzelem lett. A magyar férfi csapatnak az utolsó fordulóban nyernie kell Görögországban, hogy elkerülje az utolsó helyet a csoportban.

Eredmények:

Férfiak, B csoport, 4. forduló:

Magyarország - Fehéroroszország 1-3

Pattantyús Ádám - Pavel Platonov 2-3 (-6, 5, -6, 11, -8) Jakab János - Vlagyimir Szamszonov 0-3 (-2, -4, -4) Zwickl Dániel - Jevgenyij Scsetyinyin 3-1 (5, 3, -4, 9) Pattantyús - Szamszonov 0-3 (-4, -8, -4) A magyar férfi válogatott korábban legyőzte a horvátokat és kikapott Ausztriától, valamint Oroszországtól.

Nők, A csoport , 4. forduló:

Magyarország - Hollandia 3-2

Lovas Petra - Britt Eerland 3-0 (7, 7, 5) Pergel Szandra - Li Jiao 1-3 (-11, -8, 9, -7) Póta Georgina - Linda Creemers 3-0 (8, 9, 8) Lovas - Li Jiao 0-3 (-7, -3, -9) Pergel - Eerland 3-0 (6, 5, 6) A magyar női válogatott eddig legyőzte a fehéroroszokat, a horvátokat és a franciákat. A 2011-es kontinensviadal végeredménye alapján a magyar férfiak és a nők egyformán a legmagasabb, úgynevezett bajnoki divízióban szerepelnek, ennek 12 csapatos mezőnyét két hatos csoportra osztották. A csoportokban minden együttes egyszer méri össze tudását a riválisokkal. Az első öt helyezett az első divízióban szerepelhet majd az októberi, schwechati Eb csapatversenyében, míg a hatodikak a második vonalba kényszerülnek. A sorozat utolsó fordulóját március 12-én rendezik, amikor a magyar nők Lengyelországba utaznak, míg a férfiak Görögországban állnak asztalhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.