Bulvár

A szilveszteri segélyhívásoknak csak a negyede indokolt

A szilveszteri segélyhívásoknak csak a negyede indokolt

2013. január 3., csütörtök
A szilveszteri segélyhívásoknak csak a negyede indokolt

A szilveszteri segélyhívásoknak csak a negyede volt indokolt az idén Nagy-Britanniában, a háromnegyede vagy rossz viccnek bizonyult, vagy indokolatlannak: volt, aki a kutyája lázát akarta megméretni a mentőkkel.

Anglia Északnyugati Mentőszolgálata átlagosan tíz másodpercenként kapott megalapozatlan és csupán az értékes időt fecsérlő telefonhívást, jóllehet előre kérte a lakosságot, hogy kímélje meg a viccektől és a felesleges hívásoktól az év legmozgalmasabb éjén. A szolgálatot összesen 2265-ször hívták, de csak 546 esetben volt igazán szükség rá. A mentők kiábrándítónak tartják a komolytalan hívások igen magas számát és arányát - adta hírül a The Daily Mirror című brit lap, megjegyezve, hogy egy héttel korábban a manchesteri rendőrség panaszkodott hasonlóról, és tett közzé jó pár viccnek szánt, illtve komolyan gondolt hívást egyaránt. Előbbiek közül a lap kiemeli, hogy valaki lekvárlopáshoz riasztotta a rendőrséget, utóbbiak közül pedig azét a férfiét, aki aggódva jelentette, hogy csirkét látott egy úton kódorogni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.