Sport

Vízilabda: Molnár Papesz Ausztráliában szilveszterezik

Vízilabda: Molnár Papesz Ausztráliában szilveszterezik

2012. december 26., szerda
Vízilabda: Molnár Papesz Ausztráliában szilveszterezik

Két évvel ezelőtt a Szeged nyerte, idén pedig Molnár Tamás személyében szegedi sztárvendége lesz a hagyományosan év végén rendezendő ausztrál vízilabdatornának, a Tom Hoad Kupának.

A legendás ausztrál pólósról elnevezett, idén már tizedik alkalommal megrendezendő tornán minden évben van egy európai sztárcsapat a hagyományosan rendező Freemantle Mariners, a másik ausztrál alakulat Barbarians, valamint a hagyományosan meghívott japán és kínai válogatott mellett. A korábbi években részt vett a gálán a BVSC és az Eger is, két éve pedig az akkor még Szeged Beton néven futó Tisza Parti gárda első magyarként

meg is nyerte a trófeát

. A kupának hagyományosan résztvevője a Szeged ausztrál légiósa,

Aaron Younger

, akinek a rendező freemantle-i klub a korábbi egyesülete, s

ennek sorait erősíti rendszeresen

. Hagyományosan hívnak sztárvendégeket is a csapatba, s idén Younger csapattársára, az A-Híd Szeged VE háromszoros olimpiai bajnok centerére,

Molnár Tamásra

esett a választás, míg az idei európai sztárvendégcsapat a horvát Jadran Split együttese lesz. A népszerű Papesz - aki december 16. óta a Magyar Vízilabda-szövetség elnökségi tagja - tehát melegebb éghajlaton tölti az év végét családjával egyetemben, ám ez idő alatt sem fog unatkozni. A Freemantle már a december 27-30. között zajló torna első napján két meccset vív, helyi idő szerint délelőtt Japánnal szemben, majd este a kínaiakkal, azután 28-án este a Jadran Splittel mérkőznek Papeszék, míg 29-én este a Barbariansszal. A zárónapon, 30-án kerül sor a helyosztókra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.