Sport

Vízilabda: Vincze Balázs pályázik a válogatott élére

Vízilabda: Vincze Balázs pályázik a válogatott élére

2012. december 28., péntek
Vízilabda: Vincze Balázs pályázik a válogatott élére

A péntek déli 12 órai határidőig három hazai vízilabda-szakember nyújtotta be pályázatát a magyar férfi vízilabda-válogatott megüresedett szövetségi kapitányi posztjára, közöttük az A-Híd Szeged VE vezetőedzője is.

A kapitányi széket az A-Híd Szeged VE együttesét az elmúlt másfél esztendőben két magyarkupa-győzelemig, bajnoki bronzéremig és a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé vezető tréner mellett, a

Kemény Dénes

korábbi háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány lemondása után a posztot ideiglenesen betöltő

Benedek Tibor

, valamint a szegedi férficsapatot korábban ugyancsak irányító, jelenleg debreceni szakvezető

Gyöngyösi András

is megpályázta. A Magyar Vízilabda-szövetség december 17-én írt ki nyilvános pályázatot a Kemény Dénes távozásával megüresedett posztra.

Nemcsik Balázs

főtitkár a magyar válogatott honlapjának,

a vlv.hu-nak

elmondta, a három szakember pályázatát most eljuttatják az elnökség tagjaihoz és a testület - melynek december közepe óta a Szeged háromszoros olimpiai bajnok centere,

Molnár Tamás

is tagja - január 3-i ülésén fog dönteni. A

szövetség kiírása szerint

a pályázatnak tartalmaznia kell a férfi vízilabda-válogatott helyzetének felmérését, program kidolgozását a 2013-2016-os olimpiai ciklusra, a szakmai célok kijelölését, valamint a célok eléréséhez szükséges eszközök, feltételek meghatározását. Mindezek mellett a jelöltek a pályázatban meg kellett jelöljék a fizetési igényt továbbá csatolniuk kellett részletes szakmai önéletrajzukat. A kiírás azt is kiköti, hogy a későbbi nyertesnek a szövetségi kapitányi feladatot főállásban kell ellátnia. A vlv.hu úgy tudja, nem tervezik a jelöltek személyes meghallgatását, hiszen valamennyi jelölt jól ismert szakember, az elbírálásnál a pályázatban leírtakat fogják figyelembe venni. Az új szövetségi kapitány január 10-én áll munkába, megbízatása 4 évre szól, 2016. december 31-ig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.