Gazdaság

Szövetkezetbe tömörítenék a gabonatermelőket

Szövetkezetbe tömörítenék a gabonatermelőket

2012. december 29., szombat
Szövetkezetbe tömörítenék a gabonatermelőket

Szövetkezetbe tömörítené a hazai kis- és közepes gabona-, valamint olajosmag-termelőket a vidékfejlesztési tárca - írja a Magyar Nemzet minisztériumi forrásokra hivatkozva.

A lap szombati számában arról számol be, hogy a minisztérium reményei szerint a nagyjából kétmillió tonna terményt egy kézben tudó szervezet a közös anyagbeszerzéseken keresztül és az értékesítés megszervezésével képes lenne hatékony módon fellépni a gazdák érdekében. A csaknem 140 ezer gabonatermelőt tömörítő szervezet felállításában és kezdeti működtetésében az állam is komoly szerepet vállalna: egyrészt átszerveznék a Concordia Közraktárak Zrt.-t, s a szövetkezet egyik alapegységeként vinnék be a szervezetbe, másrészt az uniós keretek kihasználásával kedvezményes hitelt nyújtanának a belépni szándékozó gazdáknak - olvasható a cikkben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.