Közélet

Százezren tanulhatnak idegen nyelvet, informatikát

Százezren tanulhatnak idegen nyelvet, informatikát

2012. december 28., péntek
Százezren tanulhatnak idegen nyelvet, informatikát

Százezren vehetnek részt az idegen nyelvi és informatikai képzéseket magában foglaló Tudásod a jövőd projektben 2014 augusztusáig - közölte a programgazda Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) az MTI-vel.

A hivatal tájékoztatása szerint a programban valamennyi, a szerződéses feltételeket teljesítő képző intézmény részt vehet. Csütörtökig 338 céggel egyeztetettek az együttműködésről, és eddig 24 képző intézmény teljesítette a kritériumokat maradéktalanul. Hozzátették: utóbbiakkal szerződést is kötöttek, és közülük öt már elindította a képzést. A közlemény szerint a projekt szakmai tanácsadó testülete még az idén további 83 képző intézményről dönt, a szerződéskötés és a képzések megjelentetése pedig folyamatos. A KIH arra hívta fel a figyelmet, hogy a képzők köre nincs behatárolva, ám minden képzőnek a - nyilvánosan is elérhető - feltételrendszernek kell megfelelnie, amely nem tartalmaz szubjektív értékelési pontokat. Jelezték azt is, hogy a felnőttképzési törvény által kötelezően előírt adatszolgáltatási kötelezettségen túl további adatokat nem kérnek. A tájékoztatás szerint a kiemelt projekt teljes költségvetése 12,5 milliárd forint, ebből 9 milliárd forint a képzési keret, ezt három képzési időszakban kötik le: 2013 június végéig 2,8 milliárd forintot, 2014 február végéig 4,8 milliárd forintot, míg 2014 augusztus végéig 1,4 milliárd forintot. A KIH kitért arra is, hogy a szerződések nem megrendelések, a megrendelő a magánszemély, ő dönt arról, mely képzést választja. A megrendelők képzést és nem képző intézményt választanak - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.