Sport

Országos 3. a SZVSE Tájékozódási Futó Szakosztálya + FOTÓK

Országos 3. a SZVSE Tájékozódási Futó Szakosztálya + FOTÓK

2012. december 24., hétfő
Országos 3. a SZVSE Tájékozódási Futó Szakosztálya + FOTÓK

December elején tartotta meg évzáróját a SZVSE Tájékozódási Futó Szakosztálya, melyen sor került a 2012-es esztendő értékelésére is.

Mivel a Szegedi Vasutas SE Tájékozódási Futó Szakosztályánál 2012-ben sokan abbahagyták az élsportot, így szerényebb célokat tűztek ki maguk elé az atléták, melyeket azonban sikerült elérni, s a harmadik helyet megszerezni a bajnoki pontversenyben, hangzott el az évzárón. A beszámolóból kiderült: az elkezdett utánpótlás-nevelés egyre biztatóbb eredményeket ér el, ami az elkövetkező években fogja meghozni a gyümölcsét, hiszen egyre több gyerek csatlakozik a SZVSE tájfutóihoz. Az országos bajnokságokon a SZVSE 2012-ben összesen 270 bajnoki pontot szerzett, amely elmarad ugyan az elmúlt esztendők eredményeihez képest, ám így is az SZVSE Tájékozódási Futó Szakosztálya az ország 110-120 értékelhető szakosztálya között a harmadik helyen végzett a PVSK és a Budapesti Spartacus mögött. A szakosztály versenyzői közül ketten emelkedtek ki még a hazai mezőnyben is eredményeikkel. A SZVSE idei hat egyéni bajnoki címe közül ötöt a felnőtt világbajnokságot megjárt

Szerencsi Ildikónak

köszönhetően szerzett az egyesület, míg a junior vb-résztvevő

Szokol Mónika

a hazai rendezésű éjszaki országos bajnokságon tudott győzelmet aratni riválisa

Kovács Filoména

felett. E két versenyző mellett

Vajda Balázs

és

Rácz Sándor

is válogatott kerettag. Az idei évben, a bajnoki pontversenyben való jó szereplés mellett az Országos Éjszakai Bajnokság és a Szeged Kupa megrendezése volt a szakosztály fő feladata. Az előbbi versenyt a Kiskunhalas melletti Pírtón bonyolították le, mely a közel 400 fős mezőny teljes megelégedésére, hiba nélkül zajlott le. Ezek mellett egy megyei versenyt is rendeztek közösen a Pusztamérges SE-vel, a Pusztamérges Kupát, továbbá a SZVSE szakosztálya vállalta három megyei verseny lebonyolítását is az idén: áprilisban a Dél-Magyar Kupát, májusban a Kisbakter Kupát, majd szeptemberben a DAR rövidtávú versenyt. A gazdasági értékelés kapcsán elhangzott, a szakosztály költségvetése a terveknek megfelelően alakult. A nélkülözhetetlen bevételi források - úgy mint az önkormányzati támogatás, a reklám, a szponzorok, a tagdíj, a pályázatok, és az alapítványi támogatások - kiegészülve a tavalyi plusz bevételekkel, nagyrészt fedezték a szükséges kiadásokat, így élsportolóknak adottak voltak a jó szereplés feltételei.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.