Gazdaság

Nettó 32 ezer forintot kap még karácsony előtt minden vasutas

Nettó 32 ezer forintot kap még karácsony előtt minden vasutas

2012. december 18., kedd
Nettó 32 ezer forintot kap még karácsony előtt minden vasutas

A három vasúti társaság 30 ezer alkalmazottja még karácsony előtt a számlájára kap átlagosan fejenként nettó 32 000 forintot - mondta Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója az erről szóló megállapodás aláírásakor, kedden Budapesten.

A kormánnyal kötött 5 milliárd forintos megállapodásnak ez a második kifizetése, még jövő karácsonyra is marad belőle 2 milliárd forint - jelezte

Gaskó István

, a VDSzSz Szolidaritás elnöke. A megállapodást a MÁV Zrt., a MÁV-Start Zrt. és a GYSEV Zrt. vezetői írták alá a szakszervezeti elnökkel.

Orbán Viktor

miniszterelnök és Gaskó István tavaly novemberben állapodott meg arról, hogy a vasutasok három év alatt 5 milliárd forintot kapnak azért a szerepért, amely a MÁV átalakításában rájuk hárul. Ezzel az egyezséggel tavaly sikerült lezárni a szakszervezet gördülősztrájk-sorozatát. Tavaly karácsonyra fizettek ki 1 milliárdot, most 2 milliárdot, és marad még 2 milliárd jövő decemberre. Ez a tétel szerepel a 2013. évi költségvetésben is.

Dávid Ilona

kiemelte, hogy azok is részesednek a juttatásból, akik a MÁV-tól kerültek át a GYSEV-hez. A menedzser- szerződéssel foglalkoztatottaknak viszont nem jár a külön juttatás - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.