Közélet

Nem ment át a szegedi közgyűlésben a 2013-as városi büdzsé koncepciója

Nem ment át a szegedi közgyűlésben a 2013-as városi büdzsé koncepciója

2012. december 1., szombat
Nem ment át a szegedi közgyűlésben a 2013-as városi büdzsé koncepciója

Nem fogadta el a szegedi önkormányzat 2013-as költségvetésének koncepcióját a közgyűlés szombati ülésén.

Botka László

(MSZP) polgármester előterjesztését a szocialista képviselők és a Szabad Város Egyesület delegáltjai támogatták, a Fidesz-KDNP-frakció ellene szavazott, a jobbikos képviselő tartózkodott. A vitában Botka László kifejtette, az önkormányzatokat érintő jogszabályváltozások következtében a jövő évben az állam csaknem hárommilliárd forinttal több forrást von el a településtől, mint amennyi feladatot átvállal. A város költségvetését rendkívül kedvezőtlenül érinti, hogy megszűnik a tömegközlekedési normatíva, és a korábbi ígéretek ellenére az ennek pótlására szolgáló, a közművezetékek után fizetendő adó nem a településhez kerül, hanem a központi költségvetésbe folyik majd be - közölte a politikus. A város büdzséjének várható helyzete miatt veszélybe kerül több olyan önként vállalt önkormányzati feladat, mint a sport vagy a kultúra támogatása - tudatta a polgármester.

Póda Jenő

(Fidesz) kijelentette, azt javasolta képviselőtársainak, hogy a politikai megállapításoktól hemzsegő, komolytalan várakozásokat és jóslatokat tartalmazó javaslatot ne fogadják el.

Gyimesi László

önkormányzati képviselő, a Fidesz szegedi elnöke közölte: a 2002 óta hivatalban lévő városvezetés megötszörözte az önkormányzat adósságállományát, miközben nem érkezett érdemi termelő beruházás Szegedre. A politikus szerint látványberuházások helyett munkahelyteremtésre lenne szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.