Kultúra

Munkácsy pszichéje és ujjlenyomata a Munkácsy-mesék utolsó részében + VIDEÓ

Munkácsy pszichéje és ujjlenyomata a Munkácsy-mesék utolsó részében + VIDEÓ

2012. december 15., szombat
Munkácsy pszichéje és ujjlenyomata a Munkácsy-mesék utolsó részében + VIDEÓ

Munkácsy ujjlenyomatát egy miniatűr festmény őrzi: a vásznat valószínűleg még akkor tette arrébb a művész, amikor nem kötött meg teljesen az olajfesték. Erről az ujjlenyomatról, a festő magyarságtudatáról, lelkiségéről, és az elmúlt fél év élményeiről szól a legfrissebb, egyben legutolsó Munkácsy-mese.

Munkácsy

az elmúlt fél évben a szegedi kulturális élet meghatározója volt: rengeteg látogató, különleges tárlatvezetések, programok, rendezvények, akciók színesítették a Móra-múzeum kiállítását. Az utolsó mesében a hat hónap összegzéseként a „másik” oldalt ismerheti meg a néző: milyen érzés volt múzeumi munkatársként megélni ezt az óriási sikert? Emellett olyan érdekességekről is szó esik, melyek az eddigi részekből kimaradtak: megismerhetjük Munkácsy pszichéjét, bizonytalan és folyamatosan megfelelni vágyó személyiségét. Kiderül, melyik kép szemlélteti leginkább mély magyarságtudatát, valamint az ujjlenyomatot rejtő miniatűr képről is szó esik a búcsúmesében. http://www.youtube.com/watch?v=hkUlc7kGa3w

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.