Közélet

Mindenki karácsonya Dorozsmán + FOTÓK

Mindenki karácsonya Dorozsmán + FOTÓK

2012. december 22., szombat
Mindenki karácsonya Dorozsmán + FOTÓK

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét kicsinek bizonyult a dorozsmai művelődési ház udvara, annyi helybeli gyűlt össze, hogy a gyerekek ünnepi műsorával, a karácsonyi ajándékcsomagok osztásával, valamint Radics Gigi megasztáros koncertjével közösen készüljenek a közelgő ünnepekre.

Valóságos vásári forgataggá változott a dorozsmai művelődési ház udvara, ahol a vendégeket teával, forralt borral, sült tökkel, na meg gyönyörű adventi koszorúval, feldíszített fenyőfával fogadták. A nagyteremben egy tűt sem lehetett leejteni, a létesítmény befogadóképességét jóval meghaladta az érdeklődők száma. A szervezők felkészültek a tömegre, hiszen az udvaron kivetítőn lehetett nyomon követni a színpadi produkciókat.

„A 4 dorozsmai óvoda legidősebb gyermeke meggyújt egy-egy gyertyát az adventi koszorún, majd ajándékosztás következik” – ismerteti az események sorrendjét Mihálffy Béla önkormányzati képviselő. A gyerekek gyümölcsöt, a nagycsaládosok, kisnyugdíjasok pedig élelmiszercsomagot kapnak. Összesen mintegy 500 csomag kerül kiosztásra. A kulturális program részeként a Jerney János és az Orczy István Általános Iskola diákjainak produkciói következnek, majd a néptáncosok lépnek közönség elé. A nap csúcspontja a megasztáros Radics Gigi-koncert, majd levezetésképpen a helybeli Törmelék nevű banda szórakoztatja a nagyérdeműt. Az ajándékcsomagok összeállításában a két önkormányzati képviselő és a térség országgyűlési képviselője Nógrádi Zoltán mellett segédkezett közel 30 helyi vállalkozó és magánszemély, ugyanakkor európai segélycsomagokból is került bele ajándék. „Lisztet, tejet, száraztésztát csomagoltunk a nyugdíjasoknak, a nagycsaládosoknak, meg a gyerekeket egyedül nevelő szülőknek” – részletezi Kosik Dénes (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő. Nagyon fontos közösségépítő rendezvény a kiskundorozsmaiak életében az ünnepi készülődés idején megrendezett Mindenki karácsonya, vallják közösen a képviselők. Ez az idei év utolsó nagy rendezvénye, amelyre ezúttal még többen jöttek el, mint tavaly. „A lakosok egész éves együttműködését szeretnénk ezzel megköszönni” – nyilatkozta portálunknak Mihálffy Béla, aki úgy látja, a dorozsmaiak igénylik az ilyen rendezvényeket, hiszen jól összekovácsolódott közösség él itt, akik szívesen vesznek részt akár segítőként is különböző programokban. Ez a lemondás az, ami igazán kifejezi az ünnep valódi örömét, lényegét és közösségteremtő erejét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.