Közélet

Mikulás járt a Mars téri piacon + FOTÓK

Mikulás járt a Mars téri piacon + FOTÓK

2012. december 6., csütörtök
Mikulás járt a Mars téri piacon + FOTÓK

Nagy izgalommal várta több száz óvodás a Mikulást csütörtökön délelőtt a Mars téri piacon, ahol a nagyszakállú előfutáraként krampuszok vették birtokba a nagycsarnokban felállított színpadot. Természetesen egy gyermek sem távozott üres kézzel, mindenki személyesen a Mikulástól kapott szaloncukrot.

Óvodásoknak hirdetett rajzpályázatot a Szegedi Vásár és Piac Kft. „Ünnepi készülődés” címmel, s a díjátadót kötötték össze a Mikulás ünnepséggel.

Erdei Péter

ügyvezető portálunknak elmondta, arra voltak kíváncsiak, a gyerekek miként is látják az adventet és a karácsonyt, s ez miként kapcsolódik a piachoz. „A felhívásra nagy örömünkre közel száz pályamű érkezett, és ezt köszöntük meg ezzel a kis ünnepséggel. Felkerestük levélben az összes szegedi óvodát, a város egész területéről vártuk a kicsiket” – nyilatkozta portálunknak Erdei. Hozzátette, a rajzpályázatot pozitívan fogadták az intézmények, saját foglalkozásaik sorába illesztették be a pályaművek elkészítését, míg az ünnepségre előzetesen 550 gyerek érkezését jelezték az óvónők Szeged mintegy 10 óvodájából. A Szegedi Nemzeti Színház krampuszai és a természetesen a Mikulás is tiszteletét tette a rendezvényen, a kicsik dallal várták a nagyszakállút a piac nagycsarnokának Cserzy Mihály utcai felében.

A „Ünnepi készülődés” című rajzpályázat első helyezettje a Tarjáni Óvodából Marancsik Kira lett, aki egy fenyőfát és kiló szaloncukorral gazdagodott. A második a Boros József utcai Óvodába járó Molnár Kristóf és Molnár Zorka, míg a harmadik Tatai Lili a Tisza-parti Óvodából. Különdíjat vehetett át a Toldi utcai Óvodából Balogh Dorina, a Hajnóczy oviba járó Zombori Hanna és a Rókás Óvodából Horvát Réka. Ahogy már megírtuk a Mars téri piacon december 20-áig adományokat gyűjt a Szegedi Vásár és Piac Kft. a Fészek Nagycsaládosok Egyesületével közösen, naponta 8 és 13 óra között várják a felajánlásokat. Erdei Péter arról tájékoztatott, minden adventi vasárnap 10 órakor gyertyát gyújtanak a nagycsarnok előtti koszorún. Ezúttal a Madách iskola diákjai adnak ünnepi műsort, és kereskedők gyújtják meg a második adventi gyertyát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.