Közélet

Meleg teát osztottak a rendőrök a kamion sofőröknek Röszkénél

Meleg teát osztottak a rendőrök a kamion sofőröknek Röszkénél

2012. december 10., hétfő
Meleg teát osztottak a rendőrök a kamion sofőröknek Röszkénél

Az elmúlt hétvége intenzív havazása nemcsak Csongrád megyében, hanem a szomszédos országokban is jelentős fennakadást okozott a közlekedésben.

A szerbiai rendőri szervek december 9-én az esti órákban arról tájékoztatták a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársait, hogy a rendkívüli hóhelyzet miatt nem tudnak több kamiont beléptetni országukba. Ennek eredményeként a Röszkei Átkelőhelyen 1,5 kilométeres kamionsor torlódott fel a magyar oldalon. Az éjszaka folyamán a hőmérséklet a –10 fokot is elérte Csongrád megyében, ezért a rendőrök sorra látogatták a kamionjaikban várakozó sofőröket és felhívták a figyelmüket a hideg időjárással összefüggő veszélyhelyzetekre, érdeklődtek arról, hogy rendelkeznek-e elegendő takaróval, meleg ruhával, továbbá folyamatosan tájékoztatták őket a határforgalom aktuális helyzetéről. A kamionsor növekedésének elkerülése végett a rendőrök az autópálya kezelők munkatársaival együttműködve az M5-ös autópálya szatymazi pihenőjébe terelték az érkező kamionokat, így azok sofőrjei a szomszédos üzemanyagtöltő állomás fűtött helyiségében melegedhettek. A hétfő reggeli órákban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a polgárőrökkel együttműködve 100 liter forró tea kiosztásával gondoskodott arról, hogy a várakozó utazók meleg folyadékhoz jussanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.