Közélet

Meggyújtották az első gyertyát Szeged adventi koszorúján + FOTÓK

Meggyújtották az első gyertyát Szeged adventi koszorúján + FOTÓK

2012. december 2., vasárnap
Meggyújtották az első gyertyát Szeged adventi koszorúján + FOTÓK

Advent idején megpróbáljuk a bennünk lévő embertelen dolgokat levetkőzni, és az igazán emberi dolgokat megerősíteni – mondta Kiss-Rigó László a Dóm téren vasárnap. Szeged adventi koszorúján az első gyertyát a hagyományokhoz híven idén is a megyés püspök és Botka László polgármester gyújtotta meg közösen.

„Advent a várakozás időszaka, a karácsony, a remény, a szeretet ünnepe, a legszentebb emberi értékek ünnepe. Az, hogy képesek vagyunk együtt ünnepelni, kifejezi azt is, hogy tudjuk és érezzük, ezek az értékek összekötnek bennünket. A 170 ezer szegedi 170 ezer élet, vélemény, akarat, de a legfontosabb értékeinkben mégis egyek vagyunk” – fogalmazott az adventi gyertyagyújtás előtt

Botka László

polgármester.

Kiss-Rigó László

megyés püspök örömtelinek nevezte, hogy egyre több kisebb településen, közösségben és intézményben, sőt munkahelyen van adventi koszorú. Hozzátette, örömtelinek tartja azt is, hogy a karácsonyra való készülődést biztosító néhány hét egyre inkább nem csak a vásárlásról szól.

„Meggyőződésem, hogy nem nagyon kell buzdítani az embereket, spontán mindenki érzi, mire van szüksége. Vallásra való tekintet nélkül tapasztalja az ember magában, hogy a mindennapi szaladgálás, a stressz, a politikai csatározások, a gazdasági nehézségekkel való küzdelmek vagy az arra való hivatkozás után tényleg vágyik egy kis békére, szeretetre, egy kis nyugalomra, örömre” – nyilatkozta portálunknak Kiss-Rigó László. A megyés püspök örömmel látja, hogy az adventi időszakban egyre több kulturális és karitatív rendezvény és program közül választhatunk. „Ezek a programok is mind azt segítik egyszerűen fogalmazva, hogy ami embertelen bennünk, azt megpróbáljuk megszüntetni, elhagyni, levetkőzni magunkról, ami igazán emberi azt próbáljuk felkarolni, megerősíteni, ebben próbáljunk gazdagodni” – fogalmazott. A következő adventi vasárnapokon 17 órakor gyújtják meg a Dóm téri koszorún a gyertyát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.