Közélet

Idén is megajándékozza a lakótelepi gyermekeket a L.É.T. Mikulása + FOTÓK

Idén is megajándékozza a lakótelepi gyermekeket a L.É.T. Mikulása + FOTÓK

2012. december 7., péntek
Idén is megajándékozza a lakótelepi gyermekeket a L.É.T. Mikulása + FOTÓK

Újra bekopogtat a tarjáni és felsővárosi lakások ajtaján a L.É.T. Mikulása, aki nemcsak kis csomaggal lepi meg az apróságokat, de énekel velük, s Szent Miklós püspök életútjáról is mesél nekik.

Szép hagyománnyá vált Tarján és Felsőváros lakónegyedeiben

Kothencz János

Mikulás-akciója a L.É.T. (Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása) közreműködésével. Ez már a harmadik esztendő, amikor önkéntesek öltöznek be Mikulásnak, s lepik meg ajándékokkal a gyerkőcöket. A L.É.T. életre hívója és vezetője a SZEGEDma.hu-nak azt mondta: céljuk, hogy valódi közösséget építsenek Tarjánban és Felsővároson, ezért is tartják fontosnak, hogy a Mikulás felkeresse a családokat, kis csomagokat vigyen nekik, beszélgessen, énekeljen, verseljen velük, s bemutassa számunkra

Szent Miklós

myrai püspök (Kr. sz. 3-4. század) példamutató életútját. "A tradicionális értékeket szeretnénk közvetíteni ezen az életúton keresztül: az odafigyelést, a törődést, a másokon való önzetlen segítést" - vázolta Kothencz János. Kiemelte: a L.É.T. alapüzenete ennek szellemében éppen az, hogy nem vagyunk egyedül, a közösség által a valahová tartozás élményéhez juthatnak az emberek, s vannak olyan hagyományos értékek, melyek mentén érdemes összekapaszkodni.

Kothencz János hozzátette azt is: Szent Miklós egész életútja és a nevéhez fűződő több száz legenda arról számol be, hogy mennyi jót tett a szegényekkel, és mennyi életet mentett meg. Ha kellett, dacolt a különböző társadalmi erőkkel, és végtelen nagy hittel emberek százainak tette jobbá életét. A rá való emlékezés egyben üzenet is napjaink emberének. Üzenet, mely egyértelművé teszi, hogy nem hagyhatjuk magukra a bajba esetteket, hogy igenis van miért szembeszállni a közönnyel, és minden rosszalló kritika vagy hitetlenkedő gúnyos megjegyzés és cinizmus ellenére van értelme segíteni ott, ahol a kiszolgáltatottság az úr. Szent Miklós tehát útmutatással és üzenettel is szolgál a ma emberének, nem csupán arról van szó, hogy télapó volna, ahogy az államszocializmus korában nevezték a Mikulást. Többek közt ezt is igyekszik megmutatni a L.É.T. Mikulás kezdeményezése, melynek során a szülők akár előre lehozhatják az ajándékaikat, és ezeket már maga a Mikulás viszi fel a gyermekeknek. A szerdán indult akcióhoz ezúttal a SZEGEDma.hu is csatlakozott: a L.É.T. Mikulásait egy nagy doboz plüssállattal leptük meg. Az ajándékot kiadóigazgatónk,

Bonifert Gábor

adta át a „szolgálatba” igyekvő piros ruhásoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.