Gazdaság

Lefújták a kétmilliárdos mentőtendert

Lefújták a kétmilliárdos mentőtendert

2012. december 13., csütörtök
Lefújták a kétmilliárdos mentőtendert

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a túl magas ajánlat miatt eredménytelennek nyilvánította a mentésirányítási rendszer fejlesztésére kiírt, nettó 2,27 milliárd forintos közbeszerzési eljárást - írta a Napi Gazdaság csütörtökön.

Az indoklás szerint azért nem hirdettek nyertest, mert a legelőnyösebb ajánlatot benyújtó is nagyobb, 2,328 milliárd forintos összeget jelölt meg, mint az OMSZ rendelkezésre álló 2,269 milliárd forint. Az OMSZ ezután a fejlesztés megvalósítás érdekében új közbeszerzést bonyolít majd le, ennek kiírása elkezdődött. Az uniós támogatás felhasználásának határidejét így valószínűleg meg kell hosszabbítani, hogy a magvalósítás és az elszámolás 2013 végéig befejeződjön. Egyébként a menetirányítás és a vállalatirányítás fejlesztésére összesen 4,1 milliárd forintos keret áll rendelkezésre, amelynek forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar költségvetés adja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.