Sport

Labdarúgás: egy „kilences etap” lökte a bronzhelyre a Sándorfalvát

Labdarúgás: egy „kilences etap” lökte a bronzhelyre a Sándorfalvát

2012. december 6., csütörtök
Labdarúgás: egy „kilences etap” lökte a bronzhelyre a Sándorfalvát

Bár a startpisztoly durranását követően megakadt a Sándorfalva csapata, de annál nagyobb elánnal vett kilenc akadályt, és a félszezon végén a harmadik helyről várhatják a folytatást Tóth János tanítványai a megye I-ben.

A Sándorfalva SK kissé beragadt a rajtnál a labdarúgó Csongrád megyei első osztályban, hiszen az első két meccsét elbukta a brigád, utána viszont finoman szólva is megsüvegelendő lendületben aratott a 3. fordulótól: kilenc meccset húzott be zsinórban a Falva. A másik éllovas azonban megakasztotta Mihalkóékat: Ásotthalmon 2-0-ra maradt alul a Tóth-legénység. Ezután jött egy Algyő elleni 0-0-s eredmény a megyei rangadón, majd egy parádés 10-0-s győzelem Nagymágocs ellen és az elrontott őszi búcsú: Mindszenten 3-0-val és elhullajtott pontokkal kulloghattak haza Kanászék. De így is 31 pontot zsebeltek be a sándorfalvi legények, 39 rúgott és 14 kapott góllal (ez utóbbi holtversenyben a legkevesebb) jelenleg bronzos helyen állnak az Algyő (36) és a Csongrád (33) mögött. A fiatal alakulat védekezésére tehát bátran építhet, s a támadószekcióra sem lehet panasz:

Gémes Bence

14, illetve

Mihalkó Máté

7 találata mindenképpen megsüvegelendő. „A célunk az volt, hogy egy stabil élcsapatot faragjunk néhány év alatt a fiatal, sándorfalvi keretből. A 2011/12-es második hely megszerzése után idén sincs más feladatunk, mint ugyanezt a színvonalat megtartani. A gárda gerincével már utánpótláskoruk óta dolgozom, valószínű, hogy ez a kapcsolat is számít a munkában, jobban hallgatnak rám, én pedig tisztábban értek a nyelvükön. Ha aranyéremben szeretnénk gondolkodni a bajnokság végén, akkor bizony a rangadókon eredményesebben kell szerepelnünk, és idegenben hatékonyabban szükséges kezelni azt a nyomást, amit az új környezet jelent. A téli felkészülést 2013. január 22-én kezdenénk heti két edzéssel és egy edzőmeccsel. A csapatból eddig sem távozó, sem érkező játékosról nem tudok” – mondta el portálunknak

Tóth János

vezetőedző. Mindenképpen ki kell emelni: Sándorfalván szisztematikusan építkeznek, és hosszú távra gondolkodnak. U19-es csapatuk bajnoki címvédő, s jelenleg is vezetik a megye I-es ifibajnokság tabelláját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.