Sport

Labdarúgás: diszkoszvetősök és újságírók év végi csatája + FOTÓK

Labdarúgás: diszkoszvetősök és újságírók év végi csatája + FOTÓK

2012. december 30., vasárnap
Labdarúgás: diszkoszvetősök és újságírók év végi csatája + FOTÓK

Szombaton délután az Etelka sori sportcsarnokban, immár harmadik alkalommal rendezték meg az FK 1899 Szeged Sportegyesülete futballal egybekötött óévbúcsúztató rendezvényét, ahol az FK a SZEOL öregfiúkat és a tollforgatók csapatát is legyőzte.

Az eseményen pályára lépett a kék-fekete klub valamennyi csapata, valamint meghívott ellenfélként a Szurkolók, a szegedi Médiaválogatott és a

Szalai „Dzsínó” István

által vezetett SZEOL öregfiúk is. Fokozott érdeklődés övezte valamennyi mérkőzést, hiszen mindegyik tartogatott némi pikantériát. Az első találkozón az FK ifi és a Szurkolók képviselői mérkőztek meg. Fordulatokkal és izgalmakkal bővelkedő küzdelmet hozó meccsen a fiatalok kezdtek jobban. Ők szerezték meg a vezetést, amit a második félidő derekáig jelentősen növeltek. Ekkor

Érdi

vezetésével felkapaszkodtak a Szurkolók - akiknek sorait a kapuban kollégánk,

Dobó Csaba

is erősítette - és sikerült egálra hozniuk a rendes játékidőt. Végül büntetőkkel döntötték el, melyik csapat került ki győztesen a meccsből: az FK ifi bírta jobban a párbajt. (A krónikához hozzátartozik, néhányan úgy könyvelték el a mérkőzést, hogy

Szokol Szilárd

gólját - ami a bírói hármas sípszó közben született - érvényesnek ítélve a szurkolók győztek, jóllehet, azt ténylegesen nem adták.)

FK ifi – Szurkolók 9-9 (büntetőkkel: 4-3)

Vezette: Rácz.

FK ifi:

Vér D. - Szőke, Bánfi, Péntek Zs., Péntek G., Németh, Lobozár, Keresztes, Hegedűs, Kovács, Erdélyi, Ludányi, Kocsis-Savanya.

Megbízott edző:

Keresztúri János.

Szurkolók:

Dobó - Vőneki, Gál A., Gál J., Érdi, Szokol, Baricsa, Dancsó.

Csapatvezető:

Érdi Zsolt.

Gólszerzők:

Bánfi (2), Péntek G. (2), Keresztes (2), Péntek Zs., Németh, Erdélyi, ill. Érdi (5), Dancsó (2), Szokol, Gál A.. Zákányszéki tornagyőzelemmel a tarsolyukban érkeztek a szegedi Médiaválogatott tagjai a szombat délutáni mérkőzésre, Süli Róberték pénteken a homokháti falu sportdélutánján bizonyultak a legjobbnak. Az FK kispályások a városi bajnokság október végi zárása óta nem léptek pályára. Ennek ellenére mindkét oldalon adódott gólszerzési lehetőség, amit a kék-feketék használtak ki jobban. Fordulás után hamar kiegyenlítettek a sajtó képviselői és ez felpörgette a találkozó ritmusát. A küzdelemből végül az FK jött ki jobban és legyőzték a jó formában lévő Mádiékat.

FK kispályások - Szegedi Médiaválogatott 5-4 (2-0) Vezette: Rácz. FK kispályások: Meszes T. - Láng, Havas, Halász, Fodor I., Túróczi, Murányi, Karai. Csapatvezető: Halász Attila. Médiaválogatott: Börcsök - Süli R., Bigors, Mádi, Papp, R. Tóth, Kovács, Gyúrós, Fekets. Csapatvezető: Süli Róbert. Gólszerzők: Fodor I. (2), Láng, Halász, Túróczi, ill. Süli R. (2), Bigors, Fekets. A rendezvény zárásaként következett a kék-fekete színű és diszkoszvető címerű szegedi csapatok derbije. A mérkőzés egyik pikantériáját az adta, hogy az FK játékosai közül többen dolgoztak a SZEOL öregfiúk mesterének, Szalai „Dzsínó” István kezei alatt. Így ha valaki, akkor ő igazán ismerte a csapatok képességeit. A vártaknak megfelelően indítottak a játékosok, fiatalos, dinamikus játék az egyik, rutinos és megfontolt taktika a másik oldalon. A két játékmester - Imre Zoltán az FK-ból és Orosházi a SZEOL-ból - nagyszerűen szolgálta ki társait. A "hazaiak" - a kapuban ismét Dobó kollégával - jobban sáfárkodtak helyzeteikkel, még úgy is, hogy találkozó egésze alatt nagyszerű formában védő Tóth Z. eszén nem nagyon tudtak kifogni. Két gólos FK-előnnyel fordultak a csapatok a második félidőre. Ez után igazi csapatmunkát mutatott a Hüvös-legénység, hiszen a megszerezett gólokon többen osztoztak. De nem maradtak adósak az "elődök" sem. Elsősorban Márki gólerős játékának köszönhetően szorossá tették a végletekig kiélezett küzdelmet. Még az utolsó utáni pillanatokban is volt lehetőségük, de ekkor már nem sikerült a kapuba találniuk. Így az FK 1899 Szeged győzelemmel zárta az óévet. FK 1899 Szeged - SZEOL öregfiúk 6-5 (3-1) Vezette: Rácz. FK 1899 Szeged: Dobó (Meszes T.) - Meszes Cs., Dedovics, Herczeg, Csuka, Imre Z., Onita, Szecska, Dóra T., Szalai, Lajkó, Turján. Vezetőedző: Hüvös Gábor. Megbízott edző: Dóra János. SZEOL öregfiúk: Tóth Z. - Szabó, Polyvás T., Orosházi, Takács Z., Lehota, Krajczár, Lévai, Major, Márki, Deák, Mádi, Papp, Takács J., Szekeres, Kováts, Kozma Z., Gerecz P., Kántor. Edző: Szalai István. Gólszerzők: Dedovics, Herczeg, Csuka, Imre Z., Dóra T., Lajkó ill. Márki (4), Major. Sárga lap: Major. A szervezők ezúton fejezik ki köszönetüket a rendezvény egésze alatt, mindenki megelégedettségére dolgozó sípmesternek, Rácz Lászlónak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.