Sport

Kosárlabda: jó kezdés után Pécsen sem nyert a Szedeák

Kosárlabda: jó kezdés után Pécsen sem nyert a Szedeák

2012. december 9., vasárnap
Kosárlabda: jó kezdés után Pécsen sem nyert a Szedeák

Bár remekül kezdett a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese Pécsen, a hazaiak a második félidőben megfordították a meccset, s előnyüket végig meg is tudták tartani.

A szegediek új szerzeménye, a szlovák élvonalból igazolt

Anthony Jones

remekbe szabott 5 pontjával adta meg az alaphangot az összecsapásnak. Az első negyedben aztán alaposan faképnél hagyta a Szedeák a hazaiakat a játék minden elemében, pontoktól kezdve lepattanókon át a mezőnydobásokig, a triplák pedig elképesztően hullottak -

Gurley

és

Dukic

jeleskedett -, s úgy tűnt, a pontzáporban a pécsiek ázhatnak meg (23-32). A második negyedben valamelyest ezen fordított a Pécs, megtalálták helyüket a palánk alatti labdáknál - jóllehet támadólepattanókban még jobb volt a Szedeák - s a hármasokkal sem állnak már annyira hadilábon. S

Loesing

utolsó pillanatban félpályán túlról elengedett dobását tekintve megállapítható volt, a szerencsével sem... 51-53-as félidő után aztán magára talált a házigazda, nem tudott megbirkózni a Szedeák

Kovács Péter

és az amerikaiak,

Loesing, Hendley

és Legion egyre jobb támadójátékával a Tisza-parti védekezés, ráadásul sorra szedték be a faultokat a magas emberek is, támadásban pedig hiányzott az első negyedre jellemző pontosság (70-63). Az utolsó játékrészben Dukic hamar kipontozódott, s

Csorvási Milánnak

is vigyáznia kellett, ennek ellenére feltámadt a vendégek reménye, s az utolsó előtti percben sikerült egy pontra felkapaszkodni. Ám a végén a hazaiak koncentráltak jobban, mind a saját, mind a szegedi palánk alatt szedtek lepattanókat, s utóbbi esetben tudták is javítani támadásbeli hibáikat. A vége a büntetőzésekkel 85-78 lett, ami azt jelenti, hogy a Szedeák zsinórban hatodik vereségét könyvelhette el, s ismét egy szoros meccsen kapva ki. Javítani legközelebb szerdán, Debrecenben lehet a sereghajtó otthonában.

Férfi kosárlabda NB I/A 11. forduló:

Pécsi VSK-PANNONPOWER - Naturtex-SZTE-Szedeák 85-78 (23-32, 28-21, 19-10, 15-15)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Papp P. Farkas G. Söjtöry T.; ellenőr: Gencsev.

PVSK:

Horváth B., LOESING 20/9, Kovács P. 14/6, Tóth N. 10, Hendley 11.

Csere:

LEGION 22/9, Csabay 2, Bödör 2, Nagy K. 2, Halász 2.

Vezetőedző:

Csirke Ferenc.

Szedeák:

Fekete 8/3, GURLEY 20/9, Jones 10/3, Dukic 15/6, CSORVÁSI M. 18.

Csere:

Vida 2, Tanács 3/3, Kiss Zs. 2., Varga D.

Vezetőedző:

Molnár József.

Kipontozódott:

Dukic (31'). Csirke Ferenc:

"Gratulálok a fiúknak, egy nagyon jó Szegedet sikerült legyőznünk, akik egy extra légióssal egészültek ki. Szerencsére azonban nekünk van egy Kovács Péterünk, aki az ilyen légiósok ellen lehet ellenszer. A Szeged jól kezdett, az első 15 percben extrán dobtak, a második félidőben sikerült javítani a védekezésünkön, csak 26 pontot kaptunk a szünet után, ez volt a győzelem záloga."

Molnár József:

"Nagyon jól kezdtük a meccset, az első negyedben mi irányítottuk a játékot, ahogyan ezt előtte a az öltözőben is megbeszéltük. A második negyedben a Pécs magára talált, de még ekkor is a mi kezünkben volt az irányítás. Aztán a szünet után a védekezésünk nem volt elég hatékony, a támadásokban pedig eredménytelenek maradtunk. Örömteli, hogy a negyedik negyedben a faultproblémáink ellenére vissza tudtunk jönni a meccsbe, ám az utolsó két percben nem tudtuk megragadni az egyenlítés lehetőségét, ha az megvan, akkor a meccs is meg lett volna. Árnyalatnyival jobb küzdeni tudásával a Pécs a végjátékban képes volt támadólepattanókat szerezni, amiből újraépíthette támadását, míg mi kritikus helyzetekben itt a végén nem mindig tudtunk pontot szerezni."

Online közvetítésünk:

40'

Jones jön, Tanács triplája rossz, megszerzi a lecsorgót, ismét hármassal próbálkozik lejön. Aztán megindul a Pécs, Gurley sportszerűtlenje, után elszálltunk... Tóth egyet bedob, 82-78, és marad náluk. Loesing büntetőzhet Gurley 4. faultja után. Egy benn, a második nem, de Hendleyé a lepattanó, vége... Újabb fault 21,7-tel a vége előtt. Legion dobhat kettőt, egy benn, kettő benn, 85-78. Kolti triplája rossz. A pécsiek fejezik be a meccset, Loesing hármasa rossz, de így is kikapunk...

39'

Nagy ellépi. Csorvási Hendley mellett megy be, ott a pont, 79-76! Legion közeledik, ront! Jön a Szedeák! Jones lefordul, passz Csorvási Milánnak, és 79-78! időkérés pécsi részről. Loesing indul, Hendley szerez kosarat, 81-78.

38'

Gurley tör be, Legion szereli szépen. Hendley a sarokból dob, rossz, Nagy szedi le, Legion triplát ront. Gurley faultol. Időt kér a Szedeák.

37'

Jones passza után Gurley reménytelen messziről ereszti el a triplát, benn van!!! 79-74! Időt kér a Pécs. Loesingtól szedjük el a labdát. Tanács megy fel, de rossz, Loesing szedi le. Nagy dob nagyot a sarokból, rossz.

36'

Remek védekezés! De pécsi labdaszerzés. Kovács triplájától őrjöng a csarnok, Jones hibáz egy hármast, Csorvásié a lepattannó, beteszi, 79-71. Kovács ellépi.

35'

Legion veri meg az emberét, dobócsel, rálép a vonalra, így kettes, 76-69. Gurley a sarokból, rossz. Kiviszi a lasztit a Pécs. Halász üti ki Gurley kezéből a lasztit, de aztán megtartjuk, majd Tanács lép a vonalra labdával, elveszik. Varga Dani áll be Gurley helyett.

34'

Legion és Hendley nagy játéka, 74-67. Tanács triplája rossz, a lepattanót Halász halássza el. Tóth személyi hibája. Mégegyszer, 4. hiba nála is. Csorvási Milán büntetőzik, egy benn, kettő benn, 74-69!

33'

Jones most az irányító, belemegy Hendleybe. Időt kér a Szedeák. Tanácsról megy ki a laszti. Tóth rosszul dob, Csorvási Milán szedi le, Gurley viszi fel. Fault Loesing ellen, 4. hiba nála is, Halász jön. Gurley büntet, mindkettő benn, 72-67! Kiss Zsolt faultja.

32'

Tóth tör be, de elejti a lasztit. Csabay faultja. Nagy Krisztiánra fújnak, neki a 4. hibája. Hendley váltja. Kiss Zsolt jön be nálunk, Gurley irányít. Csorvási Milán ront, Jones is az ismétlésnél, végül a nagy Csori beteszi, 70-65! Tóth ziccere a válasz a zónánkra, 72-65.

31'

Dukic és Csorvási Milán a pályán továbbra is. Dukicra rá is fújnak egy támadót szabálytalan elzárásért, ki is pontozódik a legjobbunk... Csabay triplája kimarad. Gurley tempója lecsorog. Kovács jól védekezik.

III. negyed:

70-63 (23-32, 28-21, 19-10)

30'

Vida rosszul, Kovácsé. Halász megy be teszi fel, rosszul fejezi be. Jones triplát próbál, nem jó. Legion ziccere rossz. Halász faultolja Vidát. Vida eladja. Legion végigviszi, de kihagyja.

29'

Csorvási Milán tör be, és kihagyja a ziccert. Aztán valamiért visszakapjuk, köszönjük. A nagy Csori ismét hibázik a palánk alatt, Kovács hozza el a lecsorgót. Kovács a sarokból egy hármast süllyeszt el a gyűrűben, 70-63.

28'

Vida szerez lepattanót. Koltinak passz ki, de Legion szabálytalan. Jones triplát indít, benn van! 64-63! Vida 2. faultja, Halász büntethet. Egy benn, kettő benn, 66-63. Tanács emeli a hármast, Nagy Krisztiáné a lepattanó. tanács faultolja Legiont, két dobás. Egy benn, de csak egy, 67-63. Lepattanó a miénk.

27'

Gurley hármasra les, de nem tud dobni, aztán Nagy 3. faultja. Gurley hármasa aztán rossz. Rosszul veszi át a labdát, ütközik Tóthtal, aki elterül.

26'

Jonest szerelik, Legion tör palánkra, benn van, 62-60. Tanács hármasa rossz. Legion ziccere aztán, 64-60. Fekete helyett Vida.

25'

Dudu triplája rövid. Loesingtól csaknem visszakapjuk a labdát. Tóth tör be, elfut a palánk alatt, felteszi, beteszi, 60-57. Tanács-tripla! 60-60! Kovácsot szereli Jones, indul, veri Legiont, de Tóth blokkolja. Legion áll egy trojkába, de kiperdül.

24'

Legion rossz passza Hendleynek. Szedeák-attak, Loesing szerelne, de faultol Gurley ellen. 3. hibája. Jones hozza játékba a Moltent, Gurley triplába áll, rossz, a lepattanó marad Baranyában. Hendley megköti pertlijét, aztán folytatjuk. Dudu akkora sapkát oszt ki Hendleynek, hogy nem fázhat meg a pécsi télben, de a sporik ellene fújnak... 4. fault. Időt kér Molnár Jószef, de van pár szava a sporikhoz is, akik lassan kipontozzák magas emberünket. Hendley dobásai tehát, egy rossz, a második benn, 58-57.

23'

Gurley tör be, ellene fújnak. Loesing veri Feketét, Kovács tarthatatlan, de eladják. Csorvási Milán 4. hibája... Tanács jön. Loesing jöhet két büntetővel, 57-55, a második lejön. Jones egyedül tör be, 57-57!

22'

Legion halovány-homályos hármasa nem jó. Dudu triplája is rövid. Loesing szedi le, Tóth tör be, kettő plusz egy, behull az is, vezet a Pécs 56-55.

21'

A Pécs kezdi a második félidőt. Hendley ellépi. Csorvási Milán középről, darálják. Fekete messziről, de Csori ellen már támadófault, ez a 3. neki. Loesing vezeti fel a pécsi akciót. Tóth hármasa rossz. Legion emeli a triplát, de csak kettes, 53-53, egyenlő. Dudu hármassal válaszol, de ez is csak dupla, 53-55!

Nagyszünet:

51-53 (23-32, 28-21)

20'

Gurley játssza meg Jonest, de rossza hármast, Loesing szedi le. Tóth Norbert ront. Dudu remekül tempózik! 46-51! Tóth fordul le Duduról, felteszi, 48-51. Kovács faultja, két dobás jöhet Gurleytől. Csirke Ferencet intik meg szóban egyelőre. Gurley két büntije ül, 48-53. Loesing félpályán túlról... elképesztő... Ekkora triplát Koltitól láttunk utoljára... 51-53. Talpra ugrik a csarnok, nem is csodálkozunk rajta, mi is így örülnénk.

19'

A nagy Csori eladja, Loesing triplába áll, Hendleyé a lepattanó, de blokkolja Dukic! Csorvási Milán mellé dobja. Gurley szerez eladott labdát, végigviszi, zsákol! Legion triplája legalább ennyire demoralizáló... 46-49. Molnár mester időt kér.

18'

Hendley eladja, de ellenünk fújnak. Loesing elképesztő tempója, 15 pontos már, 41-44. Dudu tör be, benn a pontok, plusz egy is jöhet, 41-47! Legion a palánkról, 43-47.

17'

Hendley trojkája rossz, Fekete hozza el, de szabálytalanul vezeti a labdát, elveszik... Legion egyedül középen kinn, tripla benn, 39-42. Fekete kiosztja Kissnek a tripla gólpasszát, rossz. Indítás, elrontják a hazaiak. Dukic tör be, ott a 39-44!

16'

Gurley hozza el a lepattanót, támad, felmegy a palánkra, fault. Egy jó, a másik nem, Hendleyé a lecsorgó, 34-39. Rohamoz a Pécs, megakasztjuk, Tóth támadófaultja. Fekete büntetőzik, kimarad az első, a második benn, 34-40! Loesing Hendleynek, 36-40. Feljött Baranya csapata. Kolti középtávolija remek! 36-42!

15'

Dukiccsal szemben Hendley, rossz a dobás, elhozzák a lecsorgót, aztán már Dudu faultolja Hendleyt, két dobás. Benn mindkettő, 34-38. Fekete vezeti a támadásunkat, Tanács nagyon rossz tempója, nem éri a palánkot... Loesing majdnem eladja, Tóth triplája rossz.

14'

Hendley szabálytalan támadásban. Kiss Zsolt is benn. Tóth Norbert faultja után Gurley kettese, 29-38! Hendleyt bántja Kolti. Gurley szereli Loesingot, de marad a pécsieknél a laszti. Loesing triplája, ez a 2. neki, 32-38.

13'

Jones szerez labdát, Gurley ziccert ront, Kovács ellentámad, nem lehet megállítani, 29-36. Molnár József időt kér. Javultak a hazaiak lepattanózásban. Tanács is benn. Gurley hozza a labdát. Fekete dob távolról, lejön, lepattanó megvan, Jones triplája rossz. Halászé a lecsorgó.

12'

Csorvási Milán válaszol, 25-36. Bödör is egy kettest kegyez most, 27-36. Lejön a hazai dobás, harc a lepattanóért, a nagy Csori 2. hibája. Hendley jön be. halász veri meg Feketét, de rontanak.

11'

Jones a labdával, Kovács faultol. Fekete Dukicnak, Csorvási Milán ziccere, 23-34! Csabvy a sarokból hint egy hármast, 25-34, mert csak kettesnek adják.

I. negyed:

23-32 (23-32)

10'

Ziccert rontunk, lepattanó a hazaiaké. Bödör horga nem akad be, Dukic blokkolja. Vida még próbálkozik, de nem megy be, aztán egy fault tőle. Legion triplája lejön.

9'

Mi is eladjuk, Kovács szerzi meg, végigviszi, 21-30. Vida is betalál, 21-32 Nagy Krisztiáné, megy, zsákol, 23-32. Aztán egy Vida-fault.

8'

Remek védekezés, aztán jön a Szedeák, Gurley hint be egy triplát! Ez a hatodik szegedi hármas! Aztán labdaszerzés, Jones, adja tovább Gurleynek, benn a ziccer! 19-30! Időt kér Csirke Ferenc. Csabay triplája rossz, Bödöré a lepattanó. Eladják, köszönjük.

7'

Loesing is triplázik, micsoda trojkák!? 19-23. Fekete lepattanót tesz vissza, 19-25! Eladják a labdát a hazaiak. Aztán a Szeged is.

6'

Jones és Gurley, utóbbi egy triplába áll, benn van! Legion válaszul egy hármast tesz be ugyancsak, 16-20. Jones szerez labdát, Dukic messziről behinti a hármast! 16-23!

5'

Loesing és Fekete küzd. Kovács tör be aztán, gyönyörű kosár, 10-15. Csorvási Milán a palánk alól, 10-17! Loesing tör be, jó a kosár, Dukic faultja után plusz egy dobás, 13-17.

4'

Kovács hibáz, aztán Loesing faultja. Legion jön Horváth helyett. fekete passza után Csorvási Milán ziccere, 8-13! hendley messziről, rossz, megszerzik a lepattanót, de kilépnek. Miénk. Fekete középen remek labdát kap, nem is hibáz a palánk alatt, 8-15! Tájmaut, Pécs, egy mérges Csirke Ferenccel.

3'

Loesing farag, 6-8. Gurley szerez lepattanót, Dudic áll egy triplába ez is benn!!! Elképesztő! 6-11! Loesing ismét, 8-11. Fekete ront.

2'

Dudu labdája dadog a gyűrűn, Joneshoz kerül a lepattanó, kintről áll bele, 4-5! Aztán jöhetünk, Fekete hármasa, jó! 4-8!

1'

A Pécs hozza el a lasztit, Kovács megy be, 2-0. Feketét Jones előtt szereli Kovács. Marad itt. Jones első pontjai középtávolról, 2-2! Hendley büntetőzhet, 4-2.

17.55:

Rögtön egy sötét hír: kissé félhomályban kezdünk, nincs ugyanis világítás sem a csarnokban, sem a környéken. De aggregátorral kapunk áramot, szóval van fény, de nagy eredményjelző nincs. Ami viszont jó hír a mieinknél, játszani fog Anthony Jones! Hamarosan kezdünk!

17.50:

Köszöntjük Olvasóinkat, rövidesen kezdődik a Szedeák pécsi mérkőzése! Létfontosságú minden meccs a mieinknek, ha be akarnak jutni a felsőházi rájátszásba.

Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.