Sport

Kosárlabda: 12 pontos előny után sima Szedeák-zakó a Nyírségben

Kosárlabda: 12 pontos előny után sima Szedeák-zakó a Nyírségben

2012. december 19., szerda
Kosárlabda: 12 pontos előny után sima Szedeák-zakó a Nyírségben

Hiába kezdett nagyszerűen a szegedi gárda, a nagyszünetig egyenlített a Nyíregyháza, majd a harmadik negyedben faképnél hagyta széteső ellenfelét. Fontos mérkőzést buktak el Dukicék.

A férfi kosárlabda NB I/A csoport 13. fordulójában:

Marso-Vagép Nyíregyháza KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 95-78 (17-25, 33-25, 25-9, 20-19).

Nyíregyháza, 600 néző, vezette: Benczur Tamás, Pozsonyi László, Gál János.

Nyíregyháza:

Nelson 7/3, Polyák 6, MOHÁCSI 19, BOLDIZSÁR 9/6, DAVIS 29. Cserék: BERKIS 21/12, Kaluha 4, Mondzinger, Petrucsik, Czura, Molnár M. Vezetedző: Ferenczi Tamás.

Szeged:

Fekete 12, Gurley 7/3, Jones 12/6, Dukic 13/9, Csorvási M. 13. Cserék: Vida 6, Tanács 6, Kiss Zs. 9/9. Vezetőedző: Molnár József. Molnár József:

"Jól kezdtünk, tíz pont fölötti előnyre tettünk szert, majd a második negyedben hullámvölgybe kerültünk. Ekkor az egész csapat, valamennyi játékos leblokkolt, s amíg egy hete Debrecenben Csorvási és Dukic extrát tudott nyújtani, addig ezúttal senki sem akadt, aki vállára vette volna az együttest, aki védekezésben és támadásban legalább az átlagot hozta volna a tizenötödik perc után. Saját hibáinkból jött vissza a meccsbe a Nyíregyháza, de még így is tiszta lappal indultunk a második félidőre, amikor is állva hagytak bennünket. Mindennel próbálkoztam: többször kértem időt, folyamatosan cserétel, rotáltam a játékosokat, védekezést váltottunk, sokféle variációval kísérleteztünk támadásban is, de semmi sem működött. A hazaiaknál eközben több remek egyéni teljesítmény is akadt."

A 13. forduló további eredményei:

Atomerőmű SE – Kaposvári KK 101-80 Factum Sport Debrecen – Pécsi VSK-PANNONPOWER 82-66 Lami-Véd Körmend – TOP COP Security Jászberény 82-72 Szova-Trend Optika KC Szombathely – Zalakerámia-ZTE KK 106-79 Alba Fehérvár – Soproni KC 93-52

Online közvetítésünk:

Vége a mérkőzésnek.

40. perc:

Szomorú szegediek, boldog nyírségiek az utolsó percben. A kulcsmeccset a hazaiak nyerik, így a mieink igencsak nehéz helyzetbe kerülnek a rájátszásért folyó harcban. A fiatalokat is beveti közben Ferenczi Tamás, Petrucsik izgul el két büntit. Nem oszt, nem szoroz. Gurley dob be egy büntetőt, majd Davisről maradunk le, 95-76. 29 pontos a bahamai kosaras. Gurley tüzel távolról, ez ma nem az ő meccse. Fekete ziccerével ér véget a meccs, 95-78. A második félidei csapnivaló teljesítmény miatt nem sikerült idegenben győzni, könnyedén verte a 19 labdát eladó Szedeákot a Nyíregyháza. Bennet Davis 40 percet játszva 41 VAL-ponttal lett a mezőny legjobbja: 29 pont, 13 lepattanó, 5 szerzett labda, 4 gólpassz, 5 kiharcolt fault, 1 blokk - briliáns volt a bahamai.

39. perc:

Tanács, majd Fekete kerül jó helyzetbe, de egyikük próbálkozása sem hoz újabb szegedi kosarat.

38. perc:

Kaluha úgy érzi, hozzá kell tennie a magáét, ügyes betörésével 93-75. Utána gyorsan faultol, ez neki az ötödik, így ki kell szállnia. Fekete kísérletezhet a büntetőkkel, mindkettőt elrontja, egészen hihetetlen. Mondzinger meg letépi a pattanót a mieink elől... Sokkal motiváltabb és harapósabb itt a végén a Nyíregyháza.

37. perc:

Cserék mindkét oldalon. Nálunk Milán ül le, Dudu érkezik a végére. Davis kosarára Jones felel, 91-73. Megússzuk-e száz alatt? Lehet, mert Davis már tényleg a közönségnek játszik, hármassal próbálkozik, ez azért nem jön össze neki. Dukic közelebb lopakodik, bedobja, 91-75.

36. perc:

Most már számolunk, Csorvási Milán nevéhez a 17. szegedi labdaeladás fűződik. A támadójátékunk közel sem olyan hatékony, mint a meccs elején, és akkor igen finoman fogalmaztunk. Tanács szerez aztán lasztit, indítja Feketét, aki robog, majd felteszi, 89-69. Kaluha figyelmetlen, Tanács viszont agilis, kosár a jutalma, 89-71. Ferenczi Tamás nem akarja, hogy veszélyessé váljon a végjáték, gyorsan magához inti tanítványait.

35. perc:

Kiss hármasa szép, de Berkis tempója is, 87-67. Szép csendben 21 pontos már a lett is. Fekete ront ziccert, majd Mohácsi remek passza után Kaluha is feliratkozik a pontszerzők listájára, 89-67.

34. perc:

Berkis ver be két hármast is, miközben teljesen tanácstalanná és esetlegessé vált a mieink játéka, 85-64. Ez már igen komoly különbség. Újabb szegedi időkérés azért, hogy ne legyen kiütés a vége, másban már nem bízhatunk. Vida leül, Fekete érkezik egyébként ismét. Csorvási szórja el, Davis volt harcias, ez a 16.(!) eladott labdánk, elképesztő szám.

33. perc:

Polyák is kintről emeli, nem jó, Vida erőszakosan hozza el a pattanót. Vida végig is viszi, ez dicséretes. Berkis büntetőinek a hazaiak örülnek, 79-64.

32. perc:

A plusz egy szerencsére nem jó, ahogy Vida ziccere is kimarad. Dukic fúj ébresztőt harmadik hármasával, talán kicsit későn, 77-62.

31. perc:

Kedves olvasók, a játék minden elemében jobb a hazai csapat a második negyed végétől, a harmadik negyed elejétől. Sajnos teljesen szétesett a Szedeák csapatjátéka. Vida, majd Csorvási ront közelről, Davis - ki más? - eredményes odaát, 77-59.

III. negyed: 75-59 ((17-25, 33-25, 25-9)

30. perc:

A szegedi akció Jones-re jön ki, a dobóhelyzet megvan, a kísérlet pontatlan. Davis aztán megmutatja, hogyan kell ezt csinálni, 75-59. Középtávolról is tudja ő, nemcsak a palánk alól, a szakma igazi mestere. Csorvási még ziccerből sem tud szépíteni, katasztrofális negyed ér véget, 25-9-re buktuk el...

29. perc:

Nelsonra nem figyelünk, 70-57. Dukic vállal hármast, sajnos most, ebben a szakaszban neki se jön össze semmi. Nem úgy Mohácsinak, aki újabb duplát jegyez, 72-57. Davis 21, Mohácsi 19 pontnál jár. Berkis ver be egy büntit, majd Vida egyéni akciójával közelítünk picikét, 73-59.

28. perc:

Mohácsi nagyszerűen teljesít ma, igen erőszakos, nem tudjuk tartani. Ismét betör, be is dobja, majd még egy büntetőt is értékesít, 65-55. Vida ziccert ront, Boldizsár hármasa után szétrobban a csarnok, 68-55. Innen nagyon nehéz lesz nyerni... Csorvási Milán ráadásul megzavarodik, el is adja. Davis szerencsére már cifrázza, minden neki se sikerülhet. Csorvási javít közelről, 13 pontos, 68-57.

27. perc:

Berkis hármasára Gurley gyorsan válaszol kintről, de így is csak 62-55-re kapaszkodunk. Hiába szerzünk aztán labdát, Gurley elsieti, elszórja távolról...

26. perc:

Tanács vállalkozik, hihetetlen, de ez se megy be, sőt, Boldizsár csípi el a lasztit. Tanács és Jones helyett Dukic is Vida áll vissza. A nyíregyházi támadás most halovány, legalább nincs még tíz közte. Csorvási végre betalál, 59-52.

25. perc:

Most Fekete adja el. Davis ziccert dobhat, 57-50, teljesen elaludtunk?! Már 19 pontos a bahamai, a Szeged a nagyszünet óta még nem dobott kosarat. Molnár József megelégeli a látottakat, időt kér. Valamit ki kell találni, srácok! Á, Csorvási adja el aztán, gyors hazai támadás, Davis zsákol a végén, 59-50. Kezd nagyon meleg lenni. Kiss váltja Feketét.

24. perc:

Berkis hármasa szerencsére lejön. Fekete váltja Vidát, hátha ez segít. Davis sajnos szép blokkot ad Dudunak, Nelson szervezheti már az akciót. Nagy a baj! Dukicon harcol ki hibát a lett Berkis, a szerbnek ez a negyedik, le kell ültetni... Képtelenek vagyunk közben kosarat szerezni. Tanács érkezik, azonnal szabálytalanságot ítélnek ellene. Máris megvan az öt, elképesztő. Boldizsár, a rutinos kosaras állhat ismét a vonalra, csak az első jó, 55-50.

23. perc:

Dukic harmadik személyijét fújják be a sporik, még rosszabb, hogy Boldizsár dobhat, ráadásul jól, 54-50. Dukictól aztán Boldizsár veszi el. Az öltözőben maradtunk megint???

22. perc:

Jones most kicsit önző, hármasa elég gyatra. Nelson hozza el, Gurley szabálytalan honfitársával szemben. Eladott labdák aztán itt is, ott is. Elég nagy a kapkodás és a fejetlenség itt az elején, jó lenne, ha megnyugodnánk.

21. perc:

Fekete a padon, Vidával kezdjük irányítóban a második félidőt, amit Davis rossz dobása vezet fel. Jones próbálkozik, de nem jut eredményre több ember gyűrűjében, nem úgy Mohácsi odaát, 52-50.

Pontszerzők:

Nyíregyháza:

Nelson 5/3, Mohácsi 12, Polyák 6, Boldizsár 3/3, Davis 17. Cserék: Berkis 7/3, Kaluha, Mondzinger.

Szeged:

Fekete 8, Gurley 3, Jones 10/6, Dukic 8/6, Csorvási M. 9. Cserék: Vida 2, Tanács 4, Kiss Zs. 6/6. Összességében elmondható, hogy jó kezdést követően a második negyedre visszaesett a Szeged, különösen védekezésben. Ilyen sok kapott ponttal nehéz lesz nyerni. 12 ponttal is vezettünk már a második felvonás kezdetén, ám a nagyszünetre döntetlennel vonulhattunk.

II. negyed: 50-50 (17-25, 33-25)

20. perc:

Nelson, majd Tanács kosara parádés, 46-47. A védekezések szétestek a hajrára itt az első félidőben. Könnyű gólok esnek mindkét palánk alatt. Berkis közelről ismét, Jones pedig már távolról céloz, mégpedig kitűnően, ez egy újabb hármas, 48-50! Nelson gólpasszából Mohácsi egalizál, 50-50-nél jöhet a pihenő!

19. perc:

Tanács veszít labdát, majd Kiss szabálytalan, Mohácsi jöhet ismét büntetőkkel. Úgy tűnik, közel érnek a félidő végére a nyírségiek... Mohácsi pontos, 42-43. Dukic igyekszik begyötörni, de nem tudja. Jajj... Berkis révén indulhatnak, hosszú idő után vezethet újra a Nyíregyháza. Davis révén vezetnek is, de Tanács azonnal felel.

18. perc:

Davis szép zsákolásának tapsol a publikum. Aztán a hárompontosok időszaka következik, előbb Kiss, majd Boldizsár tart bemutatót, 40-43. Szívósak a hazaiak!

17. perc:

Nelsonnak Fekete üt oda. Molnár József időt kér. Kevesebb szabálytalansággal kellene védekezni, a bírók nem túl engedékenyek... Berkis büntetői bombabiztosak, 35-40. Fekete középtávolról ereszt el egy tempót, ez most nem jó.

16. perc:

Polyák szépít, de megint van válaszuk, Kiss Zsolti egy klasszikus hármassal jelentkezik, 31-40. Jones aztán szabálytalan, Polyák két büntetője jó, 33-40. Az amerikainak már vigyáznia kell, három faultnál jár.

15. perc:

Ez, Anthony Jones! Előbb egy remek egyéni akciót vált gólra, majd elpuskázott nyírségi roham után bepörget egy külsőt is, 29-37. Mindjárt boldog az ember!

14. perc:

Davist beengedjük, szépít is közelről, 26-31. Gurley próbálja meg egyedül, Kaluha gyorsan begyűjti harmadik hibáját. Sőt, reklamálás után a negyediket is technikai formájában. Gurley büntetőjével 26-32. Davis eredményes, Dukic második hibája, a plusz egy is jó, 29-32. 13 pontos a bahamai center, jó lenne már megfogni.

13. perc:

Jones mintha kezdené megemberelné magát. Végre vállalkozik, Kaluha csak szabálytalanul tudja feltartóztatni. Hármasa azonban sajnos célt téveszt. Tanács váltja Csorvásit, hazai oldalon Mondzinger jelentkezik játékra Boldizsár helyett. Mohácsi két büntetőt vált gólra, 24-31. Tanács távolról, Nelson hozza el a pattanót.

12. perc:

Labdaszerzés után Jones első kosarát szerzi, végre, majd Nelson üt be egy hármast, 20-29. Csorvási M. és Mohácsi gólváltása, utóbbi kihagyja a ráadásként kapott büntit, 22-31, tartjuk az előnyt.

11. perc:

Dukic szerezhetné az első kosarat, de ez a közeli sajnos lejön. Kiss Zsolt és Vida Máté is a pályán nálunk, Csorvási és Gurley kap kis pihenőt. De már érkeznek is vissza, mire ezt leírtuk. Vidával szemben Kaluha követ el személyi hibát. Vida nem adja fel, a következő dobása remek, 17-27.

I. negyed: 17-25

10. perc:

Berkis, majd Dukic emeli fel a labdát kintről, ezúttal egyik nehéztüzér sem talál. Gurleyt szabálytalanul szereli aztán a lett, a két büntető a helyén, 15-24. Vida személyije után Nelson is dobhat. Mindkettő rossz, de visszaszerzik, Davisé a kosár, 17-24. A bahamai és Dukic 8-8 ponttal eddig a mezőny legeredményesebbje. Fekete egy jó büntetőjével zárul a negyed, 17-25.

9. perc:

Fekete és Fekete! Két gyönyörű egyéni akció, a második azután, hogy Polyáktól labdát lopott az egykori nyíregyházi, ma szedeákos kosaras, 15-22. Ferenczi Tamásnak ez nagyon nem tetszik most: Polyák le, Nelson be.

8. perc:

Davis teszi vissza saját hibája után a támadólepattanót, 10-16. Fekete technikai hibájával zárul aztán a vendégek rohama. Berkis hármasának nagyon nem örülünk. Csorvási Milán centergóljára Polyák rohanásával válaszolnak a nyírségiek, 15-18.

7. perc:

Fekete Stefan, bravó, ügyesen kígyózott, 8-15. Időt is kér a hazai gárda, miután Boldizsár rontott kísérletét követően Mohácsi faultol Feketével szemben. Nelson közben a padon, nem tudni, mennyire egészséges az amerikai irányító. Vállalta a játékot sérülését követően, de nem sokat tudta eddig pályán tartani mestere. Fekete egy büntit értékesít, 8-16.

6. perc:

Jones veszít labdát, Mohácsi most betalál, 8-13-ra csalja fel csapatát. Ferenczi Tamás mester feszültnek tűnik, nem csoda, jól kezdett a Szedeák. Így is kellene folytatni.

5. perc:

Továbbra is remek! Mohács elpuskázott külső dobása után elhozzuk, majd rohamozunk, Dukic fejezi be ziccerrel, 6-12. Ezt követően Davis hamarkodja el, Csorvási Milán öleli magához a lasztit. Védekezésünk eddig jeles! Davis üt oda Dudunak, az első büntető nem jó, a második annál inkább, 6-13.

4. perc:

Újra megvillannak a magas embereink! Csorvási közelről pöccinti be, majd elrontott nyírségi támadás után benn a második Dukic-trojka, 6-10.

3. perc:

Palánk alatt igyekszik fölényt kiharcolni a Szeged. Csorvási Milán parádés centergóljával 3-5. Davis gyorsan fordít kettő plusz egyével, 6-5, Jones jegyzi a harmadik Tisza-parti csapatfaultot. Hazai oldalon még egy bunkót sem húztunk be...

2. perc:

A lett Berkistől labdát csenünk, Dukic pedig megszerzi első hármasát, reméljük, ott folytatja, ahol Debrecenben abbahagyta; 2-3. Polyákkal szemben Fekete szabálytalan aztán. Davis tenné föl, a bahamait Dukic löki. Két büntető, csak a második hull a gyűrűbe, 3-3.

1. perc:

Elrajtolt hát a várva várt meccs, két perc csúszással talán. Bízzunk abban, hogy a mieink ismét sikerrel örvendeztetnek meg bennünket, mint egy hete Debrecenben. Mohácsi kosarával kezdenek a felek, 2-0 oda. A szegedi akciót Gurley középtávolija zárja, ami pontatlan.

17.30:

A Szedeák együttese rendben megérkezett Nyíregyházára, ahol hamarosan megkezdődik az igen fontos NB I/A csoportos ütközet. A "felvezetés" jól sikerült, hiszen a szegedi U23-asok 103-91-re verték házigazdáikat. Varga Dániel 17, Hájer Ádám 15, Csorvási Levente 14, Jakab Péter 13, Varga Zalán 12 ponttal járult hozzá a sikerhez. Most már a "nagyokon" a sor!

Várható kezdőötösök:

Nyíregyháza:

Nelson, Mohácsi, Berkis, Boldizsár, Davis

Szeged:

Fekete, Gurley, Jones, Dukic, Csorvási M.

A 13. forduló további programja:

Atomerőmű SE – Kaposvári KK kedd 18.45 Factum Sport Debrecen – Pécsi VSK-PANNONPOWER szerda 18.00 Lami-Véd Körmend – TOP COP Security Jászberény szerda 18.00 Nyíregyháza KK – Naturtex-SZTE-Szedeák szerda 18.00 Szova-Trend Optika KC Szombathely – Zalakerámia-ZTE KK szeda 18.30 Alba Fehérvár – Soproni KC szerda 19.00

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.