Sport

Kosárlabda: Debrecenben ért véget a Szedeák-böjt

Kosárlabda: Debrecenben ért véget a Szedeák-böjt

2012. december 12., szerda
Kosárlabda: Debrecenben ért véget a Szedeák-böjt

Október 26-a után nyert ismét bajnoki mérkőzést a Naturtex-SZTE-Szedeák. A szegediek Dukic és Csorvási vezérletével őrölték fel idegenben a sereghajtó Debrecent. Reméljük, ez a siker lendületet ad!

A férfi kosárlabda NB I/A 12. fordulójában:

Factum Sport Debrecen - Naturtex-SZTE-Szedeák 66-80 (13-23, 18-16, 17-23, 18-18).

Debrecen, 100 néző, vezette: Földházi Tamás, Frányó Péter, Fodor Attila.

Debrecen:

Helmeczi 3/3, Izzo 7/3, SMITH 23, Stafford 15/6, Cseh 5/3. Cserék: Vas, Mladenovics 10/6, Kovács 3/3, Pék. Vezetőedző: Jason Okrzesik.

Szedeák:

Fekete 2, Gurley 8/6, Jones 7/3, DUKIC 28/15, CSORVÁSI M. 26. Cserék: Tanács, Kiss 6/6, Vida 3. Vezetőedző: Molnár József.

Kipontozódott:

Cseh (29') Molnár József:

"Tisztában voltam vele, hogy nem lesz egyszerű ez a mérkőzés, hiszen mindkét együttes számára létkérdés volt a győzelem megszerzése. Ennek megfelelően harcos, kemény találkozót vívtunk. Csapatomat dicséri, hogy ma a kritikus helyzetekben jó döntéseket hoztunk, s jól védekeztünk. Kőkeményen harcoltunk, megtettük, amit kellett. Elégedettek persze nem lehetünk, továbbra is keményen kell dolgoznunk azért, hogy még olajozottabban tudjunk játszani a pálya mindkét oldalán, s még hatékonyabban játsszunk a következő összecsapásokon."

Online közvetítésünk:

Nagyon fontos győzelmet aratott Debrecenben a Naturtex-SZTE-Szedeák, mely végre megindulhat a középmezőny nyomába. Kiemelkedő teljesítménnyel rukkolt elő a két magas ember, a 28 pontig (közte 5 tripla) jutó Nebojsa Dukic és a 26 pontos Csorvási Milán, akik mindketten 6-6 lepattanót is összekapkodtak. Gyakorlatilag végig uralta a meccset a vendégcsapat, mely időnként csak a hajdúságiak fegyelmezett zónavédekezésétől jött zavarba. Mikor közelebb jöttek a hazaiak, akkor is mindig tudott újítani a Tisza-parti gárda, s nem engedte ki a hurokból a Factumot, mely két új amerikai kosarasával láthatóan sokat erősödött. Ennek a sikernek persze akkor lesz még nagyobb értéke, ha jövő szerdán Nyíregyházán, majd utána jövő szombaton idehaza a Szombathely ellen újabb diadalok következnének.

Vége a mérkőzésnek.

40. perc:

Technikai hibák sora a végén, csökkent már a koncentráció, a figyelem. Úgy tűnik, a Factum belenyugodott az újabb, sorozatban tizenkettedik vereségbe. Csorvási annál inkább élvezi a meccset, egy kettő plusz egy tőle a végére, 66-80, ő is 26 pontos immár. Mladenovicstól egyszerűen elvesszük, hitét veszítette a Debrecen. Leperegnek a másodpercek, és megvan végre a hőn áhított siker. A negyedik szegedi győzelem a bajnokságban! Bárcsak újabbak követnék mihamarabb!

39. perc:

Gyorsan tüzelnek a hazaiak, Mladenovics külsője nem megy be, Jones pedig elhozza a játékszert. Gurley vállalkozik újra kintről, ez most jó, 66-77. Alighanem megvan, persze ne kiabáljuk azért el...

38. perc:

Csorvási harcol, Izzo faultol. Büntetőkkel jöhetünk. Újabb debreceni időkérés. Csak az első büntető jó, 66-74.

37. perc:

Smith ráadásul elkapkodja, Dukic pedig letépi a labdát, mint egy oroszlán. Hihetetlen, Gurley elkapkodja a hármast, ki kellett volna játszani! Smith büntet, 66-73. Ő is 23 pontra tornászta fel magát egyébiránt.

36. perc:

Kellett mondani, Smith betör, közelről szépít, 64-69. Gurley újra a pályán, most Jones a padon. Csorvási Milán keze nem remeg, két büntetőt helyez be, 64-71. Milán négy személyivel a pályán, tehát óvatosnak kell lennie. Mladenovics adja el, Jones egyéni akciója sikeres, 64-73, újra szellősebb...

35. perc:

Csorvási Milán vállalkozik, Kovács csak szabálytalanul tudja megakadályozni a pontszerzésben. Ez a negyedik debreceni hiba, mi még nem faultoltunk a negyedik negyedben. Eddig, mert Milán begyűjti az elsőt. A hazai akciót elpuskázza Smith, majd időt kér a Factum amerikai trénere. Bő öt perc még a végéig, 7 ponttal húzunk, de a külsőikre vigyázni kell...

34. perc:

Jones hármasa leszédül, Molnár mester Tanácsot küldi be, Dukicnak ad kis pihenőt. Tanács törne be, Smith szabályosan állja útját. Kovács is bedob egy hármast közben, 62-69, most már jó lesz odafigyelni!

33. perc:

A hármasok időszaka. Jones nálunk, Helmeczi odaát mutat be egy remek külső gyakorlatot, 56-69. Mladenovics a következő, 59-69, tíz közte.

32. perc:

Smith beengedjük, de Dukic is tarthatatlan, 53-66. Jegyezzük fel, 28 pontot termelt eddig Dudu.

31. perc:

Kovácsnak oszt ki egy blokkot Dukic. A hazaiak talán feladják végre a zónát, amit sikerült átlőnünk. Dukic dob ziccert, Stafford hármast, 51-64.

III. negyed: 48-62 (13-23, 18-16, 17-23)

30. perc:

Mladenovics hármasa rossz, Dukic csípi el a lasztit, ez most nagyon jó! Kiss ver be egy hármast, ez az!!! 46-56, ismét megléptünk! Bravó, Kolti! Megzavarodott a Debrecen! Vida robog, odaütnek neki, egy bünti benn, majd labdát csenünk, Dukic ziccerezhet, 46-59! Ebben a szakaszban kell megroppantani Staffordékat, akik nagyot küzdöttek, felzárkóztak, de nem tudtak egyenlíteni, s ebben a harcban el is fáradtak talán. Ó, igen, Dukic ötödik hármasával 46-62! 24 pontnál a szerb óriás, 20-nál Csorvási Milán. Stafford duplája szépségtapasz lehet, 48-62, megnyugtató előny a záró felvonás előtt.

29. perc:

Csorvási Milán termel pontokat, 46-53. Még mindig szenvedünk a debreceni zóna ellen, de a palánk alatt meg kell nyerni a meccset, ha törik, ha szakad!

28. perc:

Nagyon felhoztuk a hazaiakat, s el kell mondani, a két amerikaitól sokkal több kellene! Dukic bezzeg igen aktív, egy kettő plusz eggyel jeleskedik, 46-50 most. 19 pontnál a szerb.

27. perc:

Elképesztően küzd a Debrecen! Mladenovics kettesével és Cseh hármasával feljönnek egyetlen pontra, 44-45. Vida váltja Gurleyt. Dukic két büntetőjére Mladenovicstól érkezik a válasz egy dupla képében, 46-47.

26. perc:

Smith tol be egy trojkát, Dudu is megmutatja aztán neki, hogyan kell kintről, a szerb már negyedszerre talál be távolról, 39-45.

25. perc:

Jones végre nagyszerű megmozdulással véteti magát észre, Csorvási szolgálja ki a palánk alatt, a center már 17 pontos, 37-42.

24. perc:

Kiss áll be Fekete helyére. Csorvási közben jóváteszi hibáit, blokkot ad Csehnek. Dukic áll bele kintről, nem jó sajnos, de utána Smith szabálytalankodik vele szemben.

23. perc:

Ez hihetetlen, most Dukic adja el, Smith robog és zsákol, 37-39. 15 pontos az amerikai. Csorvásit faultolja Izzo, csak az első büntető jó. Visszaszedi Gurley, Csorvásihoz játszik, aki ismét ront, mégpedig középtávolról, marad a 37-40.

22. perc:

Cseh hármasa pontatlan, de visszakaparják valahogy, Izzo pedig begyötri, 33-39. Agresszív a Debrecen, Csorvási Milánt kényszerítik hibára. Molnár József időt kér. Ez jó döntésnek tűnik, gyakorlatilag az eleje óta vezetünk, kár lenne elpackázni az előnyt. Ki kell valamit találni. Izzo talál be, majd büntetőzhet is, ám elrontja, 35-39.

21. perc:

Jövünk a folytatással, s nagyon fontos lenne, hogy jól kapjuk el a rajtot itt a harmadik negyedben. Gurley eladott labdája nem ez a kategória...

Pontszerzők:

Debrecen:

Helmeczi, Izzo 3/3, Smith 13, Stafford 10/3, Cseh 2. Cserék: Vas, Mladenovics 3/3, Kovács.

Szedeák:

Fekete 2, Gurley 5/3, Jones 2, Dukic 11/9, Csorvási M. 14. Cserék: Tanács, Kiss 3/3, Vida 2. Nem volt túl sok szabálytalanság az első félidőben, 9 nálunk, 7 odaát. Ami kevésbé kedvező hír, hogy Gurley is Jones is három személyit gyűjtött már be, a debrecenieknél csak Cseh van hasonló veszélyben.

II. negyed: 31-39 (13-23, 18-16)

20. perc:

Labdát csenünk, majd Csorvási Milán révén kosarat is, 27-37, a vége megint a miénk. Gurley szabálytalan, Smith büntetői a helyükön, 29-37. Eközben Csorvási Milán 12 pontos, már ő a legeredményesebb. Kiss áll be Gurley helyére, aki Jones társaságában már három hibánál jár. Centerünk, Csorvási Milán pedig 14 pontnál, 29-39. Jó lenne megőrizni ezt a különbséget, szűk fél perc vissza. Stafford másként gondolja, betörése remek, a plusz büntető már kevésbé, 31-39. Fekete még elvállalja kintről, de lejön a gyűrűről, nagyszünetre vonulnak a srácok.

19. perc:

Gurley adja el, ezért most nagy-nagy kár. Kovács hármasa szerencsére gyengécske, indulhatunk, Vidát Stafford üti meg. A csereként beállt irányító azonban máris eredményes, 27-35.

18. perc:

Mladenonics triplája csak kísérlete marad, Dukic hozná el, Smith akasztja. Tanács elpuskázza a ziccert, ezért kár, Stafford kezében a laszti. Végig is viszi, de ront, Gurley hozza már el. Tanács le, Csorvási Milán újra be.

17. perc:

Dukic megy be, de a ziccer kimarad. Tanács szabálytalan, Stafford büntetőzhet. Az első nem megy be, a második igen, 27-31. Sajnos kezd elolvadni a megszerzett előny. Gurley tesz ez ellen, ügyesen kígyózik a hazaiak között, majd zsákol, 27-33.

16. perc:

Mladenonics talál be kintről, 26-31, ez már nem lehet igaz. Gurley is messziről, a lepattanóról lemaradunk. Kiss áll vissza, Fekete kap pihenőt. Stafford bátor, Tanács ügyes, övé a pattanó. Cseh faultolja Gurleyt, de ez még csak az első hibájuk a negyedben, mi négynél tartunk már.

15. perc:

Felgyorsulnak az események. Smith zsákol, majd Gurley gyorsan válaszol egy hármassal. Stafford sem akar lemarad, de a visszaállt Csorvási közelről erre is felel, 23-31. Kapjuk azért össze a védekezést!

14. perc:

Dukic dobása nem jó, Smith közelebb csalja az ellenfelet, a ráadás is jó, 18-26. Gurley be, Fekete le. Jones hármasa rövid. A Debrecen beállt zónázni, ennek ellenszerét most nem találjuk. Jó lenne átdobni őket! Tanács ismét fent Csorvási helyett.

13. perc:

Fekete ront az akció végén, majd Helmeczi szolgálja ki Smitht, aki zsákolni tud, 15-26. Molnár József gyorsan időt kér, úgy gondolja, nem szabad közelebb engedni a Factumot. Közben Mladenovicsot is pályára küldi a hazaiak mestere.

12. perc:

Jól védekezünk, Helmeczi hiába megy be, nem engedjük pontot dobni. Csorvási eladja, jöhet helyette Dukic. Nincs gond, a Debrecen újabb akciót vét el technikai hibával, jöhetünk ismét, növelhetjük az előnyt.

11. perc:

Folyamatosan rotál a Debrecen, keresi az ideális ötöst. Nálunk Tanács és Kiss a pályán Dukic és Gurley helyett eddig. Kolti be is mutatkozik egy hármassal, Fekete adja a passzt hozzá, s mivel Cseh dobása nem talál, 13-26.

I. negyed: 13-23

10. perc:

Ez az akciónk sajnos nem jó, Smith pedig zsákolni tud Izzo asszisztjából, 13-21. Dukic 11 ponttal eddig a mezőny legeredményesebb játékosa, jegyezzük fel! Csorvási Milán nem akar lemaradni, nyolcadik pontját szerzi, 13-23. Smith hármasa lejön, Helmeczi szedi vissza, de közelről sem tudja betuszkolni. Itt a vége az első negyednek.

9. perc:

Vas veszti el megint, jöhet a Szedeák! Tanács bent Dukic helyén, miközben Fekete középtávolijának tapsolunk, 11-21. A Factum ötödik eladott labdáját írhatjuk fel ezt követően, Jones volt erőszakos, majd szemfüles.

8. perc:

Stafford szépít, de nem örülhetnek sokáig, Dudu ismét bever egy fantasztikus hármast, 11-17. Megzavarodtak a hajdúságiak, Kovács adja el, jól védekezünk, gyorsan támadunk, Csorvási Miláné a könnyű gól, 11-19.

7. perc:

Dukic pillanatai! A szerb nagyember előbb egy hármast vág be, majd miután Smith elkapkodja, közelről is eredményes, 9-14 máris!

6. perc:

Több csere hazai oldalon, a betörő Jones-t blokkolják a debreceniek, de szerencsénkre Kovács is ront. Cseh zsákolásával egyenlítenek, picit elaludtunk most. Gurley javítana, de kísérlete nem talál a gyűrűbe. Cseh azonban szabálytalan közben Jones-szal szemben.

5. perc:

Visszakerül a labda a szegediekhez, Dukic kintről, sajnos röviden. Mindenki hármast akar szórni, de most Cseh és Fekete is téveszt. Gurley üt oda Staffordnak.

4. perc:

A debreceni akció végén ismét Smith dob, a lepattanót megszerezzük, Csorvási Milán fejezi be a támadást, faultolják is, a plusz egy kimarad, 7-9.

3. perc:

Smith újabb távoli kísérlete végre nem jó, ennek örülhetünk. Dukic, majd Jones is távolról próbálkozik, de ők sem pontosabbak.

2. perc:

Smith, majd a másik oldalon Csorvási M. a palánk alól teszi fel jól, 4-4. Nincs sok védekezés, Izzo, majd Dukic ver be egy-egy trojkát, 7-7.

1. perc:

Megkezdődött a derbi, Jones szerezte az első kosarat, Stafford gyorsan felelt, 2-2.

17.50:

Jó estét kívánunk! Hamarosan kezdődik a Naturtex-SZTE-Szedeák hajdúsági bajnokija. A mieink rendben megérkeztek, igaz, Derecskénél egy baleset miatt negyedórát vesztegelniük kellett. 99-78-ra győztek a vendégek az U23-as mérkőzésen, ez megadhatja az alaphangot a felnőttek összecsapására. Igen hideg van a csarnokban, s még 50 néző sem gyűlt össze eddig. Szakad a hó Debrecenben, lehet, hogy ez rettenti el a helyieket. Szűk tíz perc a kezdésig.

Várható kezdőötösök:

Debrecen:

Mladenovics, Helmeczi, Smith, Stafford, Kovács I.

Szedeák:

Fekete, Gurley, Jones, Dukic, Csorvási M.

A bajnokság állása:

1. Alba Fehérvár 12 10 2 1047–854 0.917 2. Kaposvári KK 11 9 2 968–868 0.909 3. Atomerőmű SE 12 9 3 1039–963 0.875 4. Szova-Trend Optika KC Szombathely 11 7 4 960–921 0.818 5. Soproni KC 11 7 4 919–869 0.818 6. Zalakerámia ZTE KK 11 5 6 901–973 0.727 7. Pécsi VSK-PANNONPOWER 11 5 6 826–850 0.727 8. TOP COP Security Jászberény 11 4 7 900–948 0.682 9. Nyíregyháza KK 11 4 7 864–858 0.682 10. Lami-Véd Körmend 11 4 7 921–974 0.682 11. Naturtex-SZTE-Szedeák 11 3 8 888–964 0.636 12. Factum Sport Debrecen 11 – 11 727–918 0.500

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.