Sport

Kosárlabda: a szezon végéig a Bonifert, Simándi páros irányítja a Szedeákot

Kosárlabda: a szezon végéig a Bonifert, Simándi páros irányítja a Szedeákot

2012. december 27., csütörtök
Kosárlabda: a szezon végéig a Bonifert, Simándi páros irányítja a Szedeákot

A Naturtex-SZTE-Szedeák vezetése csütörtökön délelőtt úgy döntött, hogy a szezon végéig vezetőedzőként Bonifert Domonkos irányítja az együttest, segítője pedig Simándi Árpád lesz.

Az NB I/A csoportos egység vezetése úgy döntött, hogy a legutóbb a Szombathely ellen a Szedeákot bravúros győzelemre vezető

Bonifert Domonkos, Simándi Árpád

edzőpáros dirigálja az esztendő végéig. "Még nagyon friss a dolog, még alaposan át kell beszélnünk Simándi Árpival, hogyan osszuk fel egymás között a feladatokat. Igyekszünk a legtöbbet kihozni ebből a szituációból és a csapatból. Valószínűleg 'Csiga' feladata lesz az éppen aktuális ellenfelek feltérképezése, illetve összefoglaló jelentés készítése, s ennek a csapat előtti prezentációja. Ez egy roppant fontos része a mindenkori felkészülésnek, s neki ehhez úgy gondolom minden adottsága és tapasztalata megvan. Az én feladatom lesz a meccselés és minden más feladat ellátása, ezeket még később pontosítjuk. Az egyéni képzésben mindketten részt veszünk, az erőnléti munkát továbbra is

Alexa Szabolcs

végzi" - közölte megkeresésünkre az A csoportos együttest újra 11 év után vezető tréner. Mint megtudtuk, nincs tervben újabb változtatás a játékoskereten, a régi-új edző részben a légiósok terén elkövetett hibáknak is tulajdonítja az eddigi nem túl fényes szereplést. "Nagyon szeretném, ha további változásoktól most már megkímélne minket az élet, mert úgy érzem az eddigi szereplés nagyrészt annak is köszönhető, hogy sorozatosan rossz döntések születtek a légiósok kiválasztásánál, s ez azért rányomja bélyegét a hangulatra és a mindennapi munkára" - fejtette ki Bonifert Domonkos. S hogy tartható-e a cél a szezon elején kitűzött cél, azaz a felsőházi rájátszásba való bejutás? "Nagyon nehéz feladat vár ránk. Nem szabad csak ebből a Szombathely elleni meccsből kiindulni. Az nagyon jó dolog, hogy be tudtuk húzni ezt a bravúros győzelmet, de még nehéz megmondani, hogy ez a csapat új irányítás alatt mire lesz képes - abban azonban biztos vagyok, hogy sokkal többre mint eddig volt. A következő meccsre fogunk koncentrálni, s az biztos, hogy egy nagyon harcos és nagyon küzdős csapatot szeretnék látni a pályán, s ezt szeretnék a szurkolók is. Ígérgetni azonban nem szeretnék egyelőre" - szögezte le az edző. A Naturtex-SZTE-Szedeák együttese a karácsonyt követően csütörtökön már edzést tart, Kiss Zsolték javában készülnek a következő megmérettetésre, melyre az Alba otthonában kerül sor Székesfehérváron, január 6-án este 18 órától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.