Sport

Kézilabda: a Kecskemét a következő a listán

Kézilabda: a Kecskemét a következő a listán

2012. december 4., kedd
Kézilabda: a Kecskemét a következő a listán

A hazai bajnokságban még veretlen Pick Szeged szerda este 18 órától a szebb napokat látott, gyászosan szereplő Kecskemét együttesét fogadja.

A szerda esti találkozón ezúttal sem a győzelem a kérdéses, hanem a gólarány - ezt bátran kijelenthetjük, hiszen a lét és nem lét határán egyensúlyozó, komoly anyagi gondokkal küzdő hírös városiak és a Bajnokok Ligájában szereplő Pick Szeged egészen különböző célokért küzd. Míg a szegedieknek, mint mindig, most is a bajnoki cím a végső célkitűzés, addig a szerda esti vendégeknek az, hogy egyáltalán be tudják fejezni a bajnokságot. Bár a szezonnak még nem így vágtak neki, időközben elfogyott a pénz, a város megvonta támogatását, így hirtelenében a klub léte került veszélybe.

ONLINE!

A Pick Szeged - Kecskeméti KSE férfi kézilabda bajnoki mérkőzést a SZEGEDma.hu szerda este 18 órától percről-percre, folyamatosan frissülő tudósítás formájában közvetíti. Szurkoljunk együtt a szegedi győzelemért!

A nyáron többek között a japán válogatott

Acusi Mekaruval

is erősítő kecskemétieket a fizetésképtelenség miatt sorra hagyták el játékosaik: a távol-keleti légiós Ceglédre,

Kiss Olivér

kapus és a brazil beállós

Rossoni

Tatabányára, míg a korábban a Picket is erősítő szélső,

Vancsics János

az FTC-PLER-hez igazolt. A zöld-fehérek ellen a csapat már ki sem tudott állni, így a fővárosiak 10-0-val kapták meg a 2 pontot, akárcsak korábban az Orosháza, amely ugyan 26-25-re győzött, ám a kecskemétieket játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt hasonlóképp büntette a Magyar Kézilabda-szövetség. A bács-kiskun megyeiek egyébként sem remekeltek eddig, mindössze egy, az újonc Vác elleni 24-24-es döntetlen az amely pontot jelent számukra, így nem is csoda, hogy a tabella alján helyezkednek el.

Varsandán Áron

személyében ugyan szert tettek egy tehetséges, fiatal átlövőre, ám a csapat gyakorlatilag ifi játékosokból áll, s ez az utóbbi fordulókbeli eredményeiken is meglátszik: a Balatonfüred otthon 31-15-re, a Csurgó Kecskeméten 31-13-ra verte őket. A szezon elején a két egység kecskeméti találkozóján egyébként sima, 37-22-es szegedi siker született. A Pick legutóbb a CO Zagreb elleni BL-győzelemmel "hangolt" a hétközi derbire, a 100. BL-gólját szerző Zubai Szabolcs és társai 26-24-re győzedelmeskedtek a horvát bajnok ellen szombaton.

Skaliczki László

éllovas csapatára egyébként könnyű meccsek várnak még az idén, hiszen a szerdai meccs után vasárnap Cegléden lépnek fel, jövő szerdán és csütörtökön a Váccal játszanak egy kupa- és egy bajnoki meccset, december 19-én pedig Pécsre utazik az alakulat. A Kecskemét elleni találkozót szerdán 18 órától rendezik az újszegedi sportcsarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.