Közélet

Kétszáz móravárosit ajándékoztak meg karácsony előtt + FOTÓK

Kétszáz móravárosit ajándékoztak meg karácsony előtt + FOTÓK

2012. december 22., szombat
Kétszáz móravárosit ajándékoztak meg karácsony előtt + FOTÓK

Másodízben rendeztek közös karácsonyi ünnepséget a móravárosiaknak. Ezúttal egy nagylelkű felajánlásnak köszönhetően kétszáz család kapott csomagot, Bíró Gyula jóvoltából egymillió forintot értékben ajándékozták meg a városrészben élőket.

Betlehemes játékkal és zenés összeállítással is kedveskedtek a Móravárosiaknak rendezett karácsonyi ünnepségen, ahol

Perlaki György

plébános úgy fogalmazott, a hitnek és a szeretetnek a megélése a karácsony igazi lényege. „Remélem még sok ilyen meghitt ünnepet tarthatunk Móravárosban.

Bíró Gyula

barátom azzal keresett meg, hogy szeretne egymillió forintot adni azon embereknek, akiknél szűkösebb a karácsony” – nyilatkozta portálunknak

Nógrádi Tibor

. A Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőtől megtudtuk, elsősorban nagycsaládosokat és egyedül élőket ajándékoztak meg az ünnepek előtt.

„A Jóisten minket nem azért segít az előrejutásban, hogy önzőek legyünk, hanem azért, hogy tudjunk segíteni az igazán rászorulóknak. Kettőezerben döbbentem rá, hogy a pénz csak egy papír, akkor jöttem sajnos rá erre, amikor a feleségemről kiderült, hogy gyógyíthatatlan beteg. Azóta ahol tudok, segítek másokon” – fogalmazott Bíró Gyula, aki három éve él Móravárosban. Kisfia, Benjámin szerint a karácsony a szeretetről szól, nem pedig az ajándékokról. Meghitt ünnepnek tartja, s nagy örömmel segédkezett az ajándékcsomagok szétosztásában is. A körzet országgyűlési képviselője, Nógrádi Zoltán is köszönetet mondott a Bíró család nagylelkűségéért. Mint elmondta, karácsonykor a családon kívülre is tekintünk, s láthatjuk, hogy a közösség összetartó ereje is segíthet a problémákon, azokon, akik nélkülöznek. Az ünnepi műsorban közreműködött Muhari Mária és Tari Antal, majd Fodor László, a Gál Ferenc Hittudományi Főiskola hallgatója énekelt. Végül kiosztották a kétszáz csomagot a móravárosiaknak, melyek tartós élelmiszereket, narancsot és szaloncukrot tartalmaztak. Szombaton délután a szentmihályiaknak is ünnepi műsorral kedveskednek, Nógrádi Tibor az ott élőknek is apró, jelképes ajándékot fog átadni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.