Közélet

Idén 1370 embert sikerült újraéleszteni

Idén 1370 embert sikerült újraéleszteni

2012. december 31., hétfő
Idén 1370 embert sikerült újraéleszteni

Idén összesen 1370 embert élesztettek újra az Országos Mentőszolgálat dolgozói - jelentette be Győrfi Pál szóvivő a mentőszolgálat hagyományos szilveszteri budapesti sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: azt tervezik, hogy létrehoznak egy egységes defibrillátor-adatbázist, amely hozzájárulhat még több sikeres újraélesztéshez. A szóvivő azt mondta, bár a következő évben "szeretnének kevesebbet dolgozni", természetesen jövőre is teljes készültségben dolgoznak az Országos Mentőszolgálat dolgozói. Ugyanakkor remélik, hogy jövőre egészségesebb életmódot folytatnak, óvatosabbak és szerencsésebbek lesznek az emberek.

Golopencza Pál

, a közép-magyarországi régió mentésirányítás-vezetője közölte: szilveszterkor a mentők megerősített szolgálatot adnak - például Budapest belvárosában -, és a mentésirányításban is többen dolgoznak. A várható balesetek közül kiemelte a petárda, illetve rakéta okozta sérüléseket. A mentők azt kérik, hogy ezeket a pirotechnikai eszközöket fokozott körültekintéssel, olyan helyen használják, ahol nem okozhatnak balesetet, ezek ugyanis súlyos égési, illetve roncsolt sérülésekkel járhatnak. Golopencza Pál felhívta a figyelmet a mértéktelen alkoholfogyasztás súlyos következményeire és a várhatóan nagyon hideg éjszakára is. Senki ne hagyja egyedül társát az utcán, s ha valakihez mentőt hívnak, ne tegyék le rögtön a telefont, hanem hallgassák végig a diszpécser utasításait, tanácsait - ajánlotta a mentésirányítás vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.