Sport

Hátország: szegedi utánpótlás nevelkedik Éles József iskolájában + FOTÓK

Hátország: szegedi utánpótlás nevelkedik Éles József iskolájában + FOTÓK

2012. december 7., péntek
Hátország: szegedi utánpótlás nevelkedik Éles József iskolájában + FOTÓK

Az augusztusi Cell Kupán elért 2. helyet követően a KSZSE U10-es alakulatának szülei jobb lehetőségeket kerestek lányaiknak, s ezt nem várt helyen, a veszprémi egykori világválogatott sztárjátékos, Éles József kézisulijában.

2012 szeptemberében határozták el a lányok szülei, hogy az előző évben több sikert is elért 10 éves gyermekeknek megfelelő utánpótlás-képző műhelyt keresnek. Többen közülük a Szeged-Kiskundorozsma Kézilabda Sportegyesületben ismerkedtek meg a sportág alapjaival.

Dávidné Szőke Éva

nagy-nagy türelemmel nevelgette, terelgette őket a kézilabda felé. A csupa szív edző a mai napig 5-8 éves lányokat vezet be a mindennapi mozgás és a labda szeretetének világába. A jelenlegi csapat alapja a 2011/2012-es tanév kezdetén állt össze, a Vörösmarty Általános Iskola testnevelője,

Mandl Gábor

vezetésével. Ekkor a játékosok zöme az újszegedi iskolába járt. A suli-edzések mellett a lányok igazolt sportolók is lettek a Kézilabda Szeged Sportegyesületében. Itt

Bálint Gabriella

, később

Czesznak György

segített be a csapat fazonjának kialakításába. Kézilabdatornákon KSZSE néven, az országos ERIMA versenysorozatban pedig Vörösmarty néven szerepeltek. Egyetlen megmérettetésről sem tértek haza érem nélkül, sőt, számtalan tornagyőzelemmel írták be nevüket a korosztály legjobb csapatai közé az országban.

"Nyár végén érkezett el a váltás ideje. Végleges megoldást kellett találni a csapat számára, ugyanis a számtalan utazás és verseny óriási anyagi terhet jelentett a szülőknek. Szükség volt arra is, hogy megfelelő edzéslehetőséget, szabvány teremméretet és edzéspartnereket találjunk. Ekkor jött az ötlet, hogy megkeressük az országban mintaértékű utánpótlásbázist működtető Éles Kézilabda Iskolát. Éles József neve garancia a sportágban, biztosíték arra, hogy a gyermekek minden szükségest megkapjanak, amely a fejlődésükhöz nélkülözhetetlen. Évek óta nevelik Veszprémben a fiúkat, akik egymás után nyerik meg az országos versenyeket az ÉKI színeiben. Éles József a megkeresésre egyáltalán nem zárkózott el, éppen ellenkezőleg, örült annak, hogy lányok is bekerülhetnek az általuk működtetett egyesület soraiba" - közölte portálunkkal az egyik szülő, Németh Domonkos. Mondanunk sem kell, természetesen van némi pikantériája annak is, hogy egy ex-veszprémi világsztár szegedi csapatot támogat, s fogad maga mellé... Immáron két hónapja dolgozik Arany Zoltán edző és Dávid Dorottya kapusedző irányításával az új nevén ÉKI Szeged U10-es lánycsapata. Tizenhárman vannak, és az elvégzett munka igazolása az is, hogy jelentkezett egy orosházi és egy veszprémi kislány is a csapatba. Heti négy alkalommal, másfél órás edzésen készülnek. Négyhetente elutaznak Veszprémbe egy hétvégére, hogy az ÉKI fiúcsapataival és edzőivel is együtt készülhessenek. Minden hónapban részt vehettek egy-egy rangos tornán is, így szeptember óta ÉKI név alatt játszhattak Hódmezővásárhelyen, Dunaújvárosban és Szombathelyen is. Az év végén kerül megrendezésre a rangos budapesti Ferenczy-kupa, majd januárban az ország talán legnagyobb ünnepeként számon tartott debreceni Főnix-kupa. A 2012/2013-as ERIMA versenysorozat megyei állomásán pedig már túl vannak a szegedi lányok, toronymagasan nyerték meg korosztályukban a Csongrád megyei bajnokságot, valamint ezüstérmesek lettek az eggyel idősebbek között. Az eredmények is igazolják, az ÉKI-nél nagyon jó kezekben vannak, tényleg csak a sportra kell koncentrálniuk. Az egyesület minden tőle telhetőt megad a nyugodt felkészüléshez és a sikeres versenyzéshez.

A jelenlegi csapat sikerei az elmúlt egy évben:

2011. december: Mikulás Kupa, Szeged 1. hely 2012. január: Főnix Kupa, Debrecen 2. hely 2012. február: ERIMA Csongrád megye 1. hely 2012. március: ERIMA Régió-bajnokság 1. hely 2012. április: Kiss Bálint Kupa, Szentes 1. hely 2012. április: ERIMA Országos elődöntő 2. hely (továbbjutás az országos nyolcba) 2012. május: ERIMA Országos döntő 4. hely (a 150 nevezett csapatból) 2012. június: Orosháza Cup, Orosháza 1. hely 2012. augusztus: Cell Kupa, Veszprém 2. hely 2012. október: Török Ferenc Kupa, Hódmezővásárhely 2. hely 2012. október: Üstökös Kupa, Dunaújváros 4. hely 2012. október: ERIMA Csongrád megye 1. hely 2012. november: StudentComfort Kézilabda Torna, Szombathely 3. hely

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.