Sport

Futsal: UTC-diadal Hegyesi-triplával és vezéráldozatokkal

Futsal: UTC-diadal Hegyesi-triplával és vezéráldozatokkal

2012. december 17., hétfő
Futsal: UTC-diadal Hegyesi-triplával és vezéráldozatokkal

Fantasztikus évzáró meccset vívott az UTC Gödöllőn. Brinszky Adrián csapata magabiztos előnyt szerzett az első félidőben, majd több kiállítás miatt feljöttek a hazaiak, akiknek hibáit a végén remekül sikerült kihasználni.

Ahogyan azt várni lehetett, nagy csatát hozott az UTC gödöllői vendégjátéka, jóllehet mind a két gárdából hiányoztak meghatározó emberek. A fegyelmezetten játszó UTC aztán az első félidőben remekül használta ki az ellenfél hibáit, s az utóbbi időben újra, egyre jobb formában játszó

Hegyesi Zsolt

révén megszerezte a vezetést, majd a szünet előtti percekben a korábbi csapatkapitány vezérletével kiváló kontrákból 4-0-ra elhúzott (a 3. gól

Hernády Márk

nevéhez fűződik). Tette mindezt annak ellenére az újszegedi gárda, hogy a félidő derekán kiállították a csapat egyik rutinos tagját,

Puskás Csabát

, ám az emberhátrányt ki tudta védekezni

Brinszky Adrián

alakulata. Fordulás után telessé válni látszott a fieszta, amikor

Trucz Zsolt

és

Tóth Attila

összjátéka végén előbbi verte be az 5. szegedi találatot (0-5). Ám ezt követően megtört a lendület, ami nem is csoda, hiszen két újabb kiállítással sújtották a csapatot, előbb a csapatkapitány Trucz kényszerült idejekorán zuhanyozni gólhelyzetben történő lerántásért, majd

Dürgő Péter

követhette őt egy gólt megakadályozó kezezés után. A hazaiak már az első eset után lehozták kapusukat, így 5 a 3 ellen rohamozva a szegedi kaput, aminek a végén kiharcoltak egy büntetőt, amit csak a remek érzékkel védő

Tombácz Róbertről

kipattanó labda berúgásával tudtak értékesíteni

Biczi Gábor

révén (1-5). Dürgő említett kiállítása ugyancsak büntetőt ért, ezt

Frank Péter

kíméletlenül be is varrta (2-5). Úgy tűnt, nagyon nehéz helyzetbe került az UTC, különösen, hogy az utolsó 8 percnek már 5 személyi hibával vághatott neki a fekete-fehér alakulat, ráadásul Veres Gergely góljával két gólra zárkóztak a hazaiak (3-5). Bár egy Hegyesi-labdaszerzés után Pataki Sándor ki tudta használni a vészkapusos játék hiányosságait, a Bikák létszámfölénye rövidesen újabb gólt ért Fehér Krisztián által (4-6). Ám nem csak a megfogyatkozott, hárommal kevesebb cserével játszó UTC fáradt, hanem a Bikák is fejben, így a végén két villámgyors ellenakcióból Hernády és Pataki is bevették az üres gödöllői kaput, kialakítva a 8-4-es UTC-diadalt hozó végeredményt. Mindez azt jelenti, hogy a Brinszky-csapat nem szakadt le a 2. helyen tanyázó Berettyóújfalutól, továbbra is két pont a hátrány a bihariakkal szemben, ellenben sikerült elszakadni a Gödöllő-Vasastól, ráadásul az egymás elleni mérleg is bővel a mieinknek kedvez. Folytatás három hét múlva, a naptár szerint január 7-én hazai környezetben az Üllő FC Cső-Montage gárdája ellen - Puskás, Trucz és Dürgő nélkül...

Férfi futsal NB I 15. forduló:

Gödöllői Bikák/Vasas Phiten - UTC Futsal Team 4-8 (0-4)

Gödöllő, Szent István Egyetem Sportcsarnoka, 100 néző. Vezette: Kovács G., Rózsa, Makk.

Gödöllő:

Hegedűs - Biczi, Szente, Vidák, Nagy R.

Csere:

André, Frank P., Veres, Füzy, Fehér, Ács (kapus).

Játékos-edző:

Szente Tamás.

UTC:

Tombácz - Hernády, Trucz, Koncz, Tóth A.

Csere:

Puskás, Hegyesi, Dürgő, Takács, Pataki, Juhász, Béry (kapus).

Edző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Biczi (28'), Frank P. (29' - hatméteresből), Veres (33'), Fehér (36') ill. Hegyesi (6', 17', 19'), Hernády (16', 39'), Trucz (23'), Pataki (34', 39').

Sárga lap:

Szente (25'), ill. Koncz (28')

Kiállítás:

Puskás (12'), Trucz (26'), Dürgő (29'). Brinszky Adrián:

"Parádés játékkal koronáztuk meg őszi teljesítményünket. Fantasztikus produkciót nyújtottak ma a játékosok. Köszönet és gratuláció illeti a csapat tagjait. Elégedett vagyok az idei szezonnal, hiszen a harmadik helyről várjuk a januári folytatást. A mai siker komoly vezéráldozatokat követelt, de lesz időnk rendezni sorainkat, s remélem, hogy a háromhetes szünetben a sérült játékosok is fel fognak épülni, s ugyanilyen kondícióval tudjuk folytatni a bajnoki küzdelmeket."

További eredmények:

Rába ETO FC - Rubeola FC Csömör 10-0 (8-0) 1. FC Veszprém - Admiral-Haladás VSE 4-1 (1-1) Üllő FC Cső-Montage - MAFC BME Docler Akadémia 3-1 (1-0) DEAC Futsal Club - MVFC Berettyóújfalu

kedd 18.30

A férfi futsal NB I jelenlegi állása:

#NévMSZGYDVLGKGGKP
1.Rába ETO FC12110181196233
2.MVFC Berettyóújfalu13101257312631
3.UTC Futsal Team1392264392529
4.Gödöllői Bikák/Vasas Phiten148244951-226
5.Colorspectrum Aramis135444840819
6.Rubeola FC Csömör146086374-1118
7.Admiral-Haladás VSE135175762-516
8.Üllő FC Cső-Montage1440105276-2412
9.1. FC Veszprém143383953-1412
10.DEAC Futsal Club122285079-298
11.MAFC BME Docler Akadémia1413103369-366

Online közvetítésünk:

40'

Újabb hazai eladott labda Hegyesi szerzi meg, de messziről, mellé gurít, de kit érdekel, mert már csak 10 mp vissza! Megnyertük! Micsoda meccs!

39' GÓÓÓL!!! 4-8!

Pataki szerel a félpályán, elviszi a védő mellett, aztán a hosszú alsóba gurít! 8-4 az UTC-nek.

39' GÓÓÓL!!! 4-7!

Eldőlt! Tombácz dobja ki a labdát azonnal, Hegyesi a szélen, középre Hernádynak, aki aztán a kapuba gurít! 4-7!

39'

Szerencsésen kivédekezi az UTC a Bikák ostromát, nagyjából öt emberen pattan meg a laszti, aztán a kapu mellé gurul centikkel.

38'

Hősiesen védekezik a túlerővel szemben az UTC. Nagyon nyom a Gödöllő, Tombácz mutat be két bravúrt rövid idő alatt.

37'

Továbbra is a megszokott létszámfölényes játék a hazaiaktól, aligha adják már fel a taktikát a végéig, vagy egyenlítésig. 5-4 a faultarány továbbra is.

36' GÓÓÓL... 4-6.

5 a 4 ellen támadnak, Tombácz véd egy kinti lövést, kavarodás a kapu előtt, aminek a végén Fehér bekotorja... 4-6.

35'

Vérszemet kaptak a Bikák, pedig már azt hittük lassan kivérzenek. Nyomnak folyamatosan, támadásban Hegedűs lenn, Szente megkülönböztetőben fenn. Labdát kellene szerezni...

34' GÓÓÓÓÓÓL!!!! 3-6!!!

Hegyesi szerez hátul labdát, egy csel, még egy csel, átrobog a térfélen, aztán középre ad az érkező Patakinak aki az üres kapuba passzol!!! 3-6!

33' GÓÓÓL... 3-5.

Úgy tűnik nem. Fehér passzát középen kapja Veres Gergely, aki be is pörgeti a kapunkba, 3-5.

32'

Öt faultnál jár az UTC, hosszú lesz ez a 8 perc, ami még hátra van, és kérdéses, hogy a három gól előny elég lesz-e az UTC-nek...?

30'

Három mezőnycseréje maradt az UTC-nek, a Gödöllő meg megint átáll 5 a 4-re, Szente öltött más mezt.

29' GÓÓÓL...2-5.

Frank Péter lövi a büntetőt, ezt nem védheti Tombácz, 2-5.

29' KIÁLLÍTÁS!

Elképesztő. Cimbalomszögből lő üres kapura Biczi, miután Tombácz mellett elhozza a labdát, a kapuba befutó Dürgő kezét éri a laszti, ez is piros, meg még hatos is... Lassan elfogyunk...

28' GÓÓÓL... 1-5.

Csaknem sikerült kihúzni... Koncznak a könyökére pattant alabda, amiért sárgát adott Kovács játékvezető, meg egyúttal egy hatméterest is, mivel büntetőterületen belül történt az eset. Biczi áll a labda mögé, nekifut... Tombi véd!!! De a kipattanóra nem érünk oda, Biczi bevágja, 1-5.

27'

Egyelőre remekül tartja magát 5 a 3 ellen az UTC, Tombi is a helyén!

26' KIÁLLÍTÁS!

Ez nem igaz! Tombácz most nem jön ki jól a remekül kiugró Vidákra, ott van Trucz is, ütköznek mindannyian, Kovács sporttárs lerántásért leküldi a szegedi csékát, Truczot. Ismét emberhátrány két percig, ráadásul a hazaiak lehozzák a kapusukat, 5 a 3 ellen támadhatnak...

26'

Kontrázik a Gödöllő, Vidák Balázs, a hosszú kapufa mellé gurul a lövés.

25'

Biczi a jobb oldalon fut el, éles szögből tüzel, Tombácz hárít! Aztán Takácsot Szente vágja fel könyörtelenül, ez bizony sárga lap!

24'

Nem mondanánk, hogy padlón a hazaiak, mert folyamatosan próbálkoznak, de alaposan ráfizettek eddig hibáikra. Hegyesi kerül ismét helyzetbe, meglesz-e a negyedik? Fölé.

23' GÓÓÓL! 0-5!

Érik a kiütés! Trucz a bal oldalon remekül passzol fel Tóth Attilának, aki aztán a háta mögött gurít vissza a felfutó Trucznak, a cséká pedig fellövi a léc alá a labdát, ahogy illik! Szép akció, szép gól! 0-5!

22'

Próbálkoznak a Bikák, de nem lelik ellenszerét az újszegedi viadorok játékának.

21'

A hazaiak kezdik a második játékrészt.

SZÜNET!

20'

Az UTC birtokolja a labdát, a megzavarodott Bikák a szünetet várják, hogy rendet tegyenek a fejekben. Két vendég szöglet is elmegy eredmény nélkül, aztán jön a megváltó dudaszó a hazaiaknak.

19' GÓÓÓL!!! 0-4!

Hegyesi a félpályán szereli Szentét, elgyalogol a kapuig, egy csellel elküldi Hegedűst, aztán az üres kapuba gurít, ahogy kell! Szép volt, Ballack! 0-4!

18'

Valósággal sokkolja a hazaiakat a két gyors szegedi gól, nem értik meg egymást, rendre elveszítik a labdát.

17' GÓÓÓL!!! 0-3!

UTC-támadás után gödöllői kontra, amikor már mindannyian felérnek Hegyesi szerez labdát és indul meg egyedül, majd miután végigvitte, a kapus lábai között gurít a hálóba! Micsoda parádé pillanatok alatt! 0-3!

16' GÓÓÓL! 0-2!

A gödöllői letámadásnak Koncz remek megmozdulás vet véget, aki azonnal indítja Tóthot, ő lepörgeti a lasztit Hernádynak, aki egy csel után lő, Hegedűs még véd, de Hero ismétlésével szemben tehetetlen!

15'

Próbálkozik a nyomás fokozásával a hazai alakulat, most többet birtokolják a labdát, de egy-egy alkalommal csaknem sikerül labdát szereznie az UTC-nek.

14'

Egy hazai löket száll fölé. Aztán letelik a büntetés, kiegészül a szegedi alakulat. Időt kér Brinszky Adrián.

13'

Egyelőre remekül tartja magát az UTC, nem jutnak lövésig a Bikák. Járatják a labdát, de rombolunk, ahol tudunk.

12' KIÁLLÍTÁS!

Puskás rántja le a veszélyes helyzetben kiugró Füzyt, amiért Kovács Gábor játékvezető azonnal kiállítja a szegedi játékost. 2 percig emberhátrányban az UTC, 3 mezőnyjátékossal...

11'

Kiegyenlítődnek a hibák. Támadnak a hazaiak, Tombácz jól fut ki, átemelnék, de mellé.

10'

Hernády szerez labdát, majd lendül neki, a félpályánál elfekteti a visszafutó Füzyt, a keresztbe adott labdát aztán Tóth Attila jobbal küldi kapura, véd Hegedűs.

9'

Duplázódik a szegedi faultok száma, miközben mezőnyben megy a birkózás, gyakran cserél gazdát a labda.

8'

Trucz küld be oldalberúgás után egy lasztit a kapu elé, Tóth Attila szokásos sarkazós trükkje, ezúttal nem jön be, Hegedűs résen, meg is fogja.

7'

Van az UTC-nek itt a helyszínen egy lelkes gödöllői drukkere is! Mint az Universitas Szeged pólós fiatalemberről megtudtuk Juhász Imre cimborájáról van szó, aki korábban Szegeden tanult. Közben kimarad egy hazai helyzet.

6' GÓÓÓL!!! 0-1!

Pataki emel félpályáról a védők mögé, az elől helyezkedő Hegyesi pedig a levegőből kanalazza be a kapuba a labdát! Vezet az UITC, 0-1!

5'

Szabálytalanságok terén egalizál a Gödöllő. Egy erős lövés száll mellé a hazai kapunak.

4'

Csöpög a plafon, Tombi törlést kér... Egy faultot beszedünk, egyébként meddő mezőnyjáték. Talán a fiúk is érzik, hogy veszélyes lehet ez a csúszós padló?

3'

Egymás hibáiból igyekeznek élni a felek, van is rá lehetőségük, bár sokra eddig nem jutottak vele.

2'

Meddő mezőnyjáték alakul ki, úgy tűnik. Gödöllői kontra, Nagy Roland cselez, majd 8 méterről lő, Tombácz véd nagyot.

1'

Az UTC kezdi a találkozót. Hernády iramodik meg és lő, Hegedűs kapus máris aktivizálja magát, szöglet.

19.30:

Zajlanak a bemutatások, előbb a mieink, aztán a hazaiak. Hamarosan kezdünk! Kicsit törölni kell, beázik a csarnok az olvadástól... Reméljük meccs közben ebből nem lesz baj...

19.20:

Zajlik javában a melegítés, itt a gödöllői sportcsarnokban. Az már biztos, hogy a "dresszkód" a mai estén: hazai - kék-fehér-kék, vendég - fehér-fekete-fehér.

19.10:

Az UTC csapatában ismét vannak változások a keretben, mivel Fülöp Tibor betegséggel, Gahwagi Nebil és Polczer Norbert sérüléssel küzd, míg Bullás Imre lábadozik. A hazaiaknál Ughy Márk ezúttal sincs a keretben, Jenei Ottó pedig legutóbb a kiállítás sorsára jutott, így eltiltását tölti.

19.00:

Köszöntjük Olvasóinkat! Rövidesen kezdődik az UTC utolsó idei fellépése, méghozzá egy újabb nehéz derbi, a Gödöllői Bikák otthonában! A csapat rendben megérkezett, rövidesen jönnek a srácok melegíteni.

Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.