Egyetem

Fejlesztésekkel válaszol a kor kihívásaira az Alma Mater

Fejlesztésekkel válaszol a kor kihívásaira az Alma Mater

2012. december 29., szombat
Fejlesztésekkel válaszol a kor kihívásaira az Alma Mater

December 4-én megjött az SZTE Alma Mater Mikulása, és mintegy háromszáz gyereknek hozott ajándékot – mindez csak egy az alumni szervezet évről évre megszervezett számos programjából, a jövőben a rendezvények még több korosztályt szólíthatnak meg – tudtuk meg Görög Mártától, az SZTE Alma Mater vezetőjétől.

– Tavaly november óta megújult honlapot működtet a szervezet, hogyan működnek az új elemek?

– Sikeresen zártunk 2011 novemberében egy TÁMOP-pályázatot, melynek egy alprojektjében szerepelt az Alma Mater. Ennek keretében sok más mellett az alumni szervezet honlapját közösségi szolgáltatásokkal bővítettük, így a Facebookhoz, illetve az iwiwhez hasonló funkciókat is kapott üzenőfallal, chattal, fórummal, blogolási lehetőségekkel. Online évkönyvet is szerkeszthetnek az ide látogatók, és immár online is elérhető az Alma Mater Magazin. Az itt végrehajtott webalapú fejlesztések azóta is jól működnek, most egy ötéves fenntartási időszak következik, mikor változatlan színvonalon kínáljuk ezeket a lehetőségeket tagjainknak.

– Mik a jövőbeli tervek?

– Az intézményfejlesztési tervnek megfelelően újabb pályázatbeadás van folyamatban, melynek keretében szeretnénk a hosszú évek alatt megszilárdult szolgáltatásainkat a mai kor igényeinek megfelelően fejleszteni. Az eddigi, hagyományos szolgáltatásaink mellett olyan rendezvényeket tervezünk, melyekkel különböző korosztályokat szólítunk meg: a frissen munkaerőpiacra lépő korosztályt, illetve azokat, akik nálunk végeztek, Alma Mater-tagok, és ma már munkahelyi pozíciójukból eredően példaként szolgálhatnak a jelenlegi hallgatók vagy frissen végzettek számára. Velük egy intenzív kapcsolatot szeretnénk kialakítani. Ennek jegyében további fejlesztéseket szeretnénk eszközölni, melyek nem csupán az információs társadalom kihívásaira válaszolnak, ezekkel meg kell erősíteni az Alma Matert.

– Egyik legfontosabb feladatuk, hogy segítenek az egykori évfolyamoknak újra egymásra találni, hogyan?

– Folyamatosan állunk tagjaink rendelkezésére évfolyam-találkozók komplett szervezésével: segítséget nyújtunk a helyszín biztosításában, ajándékcsomagot készítünk, s a szervezés során folyamatosan tartjuk a kapcsolatot az érintett hallgatókkal. Bármilyen olyan jellegű megkeresés érkezik tagjaink részéről, ami ezt a kapcsolattartást elősegíti, abban természetesen továbbra is nyitottak vagyunk.

– A szolgáltatásaik alapvetően ingyenesek, de az adó egy százalékával segíthetik a tagok az alumni szervezet céljait.

– Így van, az Alma Mater fennállása, 2005 óta ingyenesen nyújtja szolgáltatásait az érdeklődőknek, nem szedünk tagdíjat sem. A személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlásával viszont bárki támogathatja az egyetemi Öregdiák Baráti Kört annak érdekében, hogy tevékenységünk színvonalát továbbra is meg tudjuk őrizni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.