Gazdaság

Év végén sem fut fel az áruhitelezés

Év végén sem fut fel az áruhitelezés

2012. december 14., péntek
Év végén sem fut fel az áruhitelezés

Az ügyfelek óvatossága miatt az év utolsó két hónapjában sem fut fel az áruhitelezés, mint ahogy a személyi kölcsönök havi új kihelyezése is 6-8 milliárd forinton ragad - írja a Világgazdaság pénteken.

Októberben alig több mint 40 milliárd forintot tett ki a háztartásoknál lévő áruvásárlási hitelek állománya, ami közel 20 százalékkal alacsonyabb az előző évi összegnél, a három évvel ezelőttinek kevesebb mint a fele - idézi a lap a Magyar Nemzeti Bank statisztikáját. A szolgáltatók szerint elég gyenge karácsonyi szezon várható, hiszen a válság előtti években általában már októberben érezhetően növekedni kezdett az új kihelyezések állománya. Az International Personal Finance (a magyar Provident anyacége) hat országra kiterjedő felmérése szerint a magyarok négyötöde aggódik amiatt, hogy a közeljövőben emelkednek megélhetési költségei. A hitelhez jutás feltételei az ügyfelek szerint Magyarországon szigorodtak a legjobban. A magyar lakosok 72 százaléka látja úgy, hogy nehezebbé vált a hitelhez jutás az elmúlt 2-3 évben, s mindössze a válaszolók 3 százaléka szerint könnyebb hitelhez jutni. Szlovákiában ezzel szemben a válaszolók 35 százaléka tapasztalt szigorítást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.