Egyetem

Európai szintű új oktatóterem a fogorvosi karon + VIDEÓ, FOTÓK

Európai szintű új oktatóterem a fogorvosi karon + VIDEÓ, FOTÓK

2012. december 15., szombat
Európai szintű új oktatóterem a fogorvosi karon + VIDEÓ, FOTÓK

Egyszerre 18 hallgató gyakorlatát segíti majd elő az a kilencszékes új oktatóterem, melyet szombaton adtak át az SZTE Fogorvostudományi Karán (FOK).

Az ünnepségen

Nagy Katalin

dékánasszony elmondta, európai szintű rendelő létrehozása volt a céljuk, melyhez nem lett volna elegendő forrásuk, ha nem tudják maguk mellet az egyetem, a Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság támogatását. Ez a korszerű tanterem az SZTE számára fejlődési lehetőséget jelent, és hozzájárulhat ahhoz is, hogy az intézmény külföldi hallgatókat vonzzon Szegedre – hangsúlyozta

Szabó Gábor

, az SZTE rektora.

Majó Zoltán

gazdasági és műszaki főigazgatótól megtudtuk, nemrég befejeződött a Tudássétány nevet viselő TIOP-pályázat első üteme, az új fogorvosi oktatóterem már a folytatás, a második szakasz keretében valósult meg, a következő állomás a Bolyai-épület renoválása lesz tavasszal.

A terem infrastrukturális, gépészeti-elektromos felújítása pályázati forrásból történt, amit még önerővel egészítettek ki például az informatikai fejlesztésre, így mindent egybevetve több mint 50 millió forintba került az új oktatóterem. Komoly újítást jelent, hogy a kilencből egy munkaállomás demonstrációs célokat szolgál. Az itt található mikroszkóp képét például az állomásokhoz tartozó monitorokon láthatóvá tudják tenni, illetve felvételt is lehet készíteni. Nem kell tehát körbeállni az oktatót, az új rendszer segítségével minden hallgató a saját helyén, minden részletében jól láthatja a beavatkozást. Az átadó végén a kari vezetés egy tortával köszöntötte születésnapja alkalmából a főigazgatót. http://www.youtube.com/watch?v=0tdJR_xaNT4

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.