Közélet

Átadták az egyetemisták városi ösztöndíjait + FOTÓK

Átadták az egyetemisták városi ösztöndíjait + FOTÓK

2012. december 14., péntek
Átadták az egyetemisták városi ösztöndíjait + FOTÓK

Idén is száz kiemelkedő tanulmányi eredményt elért szegedi egyetemistát részesített ösztöndíjban az önkormányzat, akik tíz hónapon keresztül havi tízezer forintot kapnak. Az ünnepélyes díjátadón elhangzott, a város a jövőben is támogatni fogja az universitas tehetséges hallgatóit.

„Az önkormányzat és a Szegedi Tudományegyetem sorsa az elmúlt kilencven évben összeforrt. Az önkormányzat minden lehetséges eszközzel támogatta az elmúlt évtizedben is az egyetemet és a hallgatókat. 1999. óta minden évben száz hallgatónak ösztöndíjat biztosít legalább másfél éven keresztül” – jelentette ki

Solymos László

. Azok a szegedi egyetemisták pályázhattak a városi ösztöndíjra, akik minimum második évfolyamra járnak, nappali tagozaton tanulnak, és még nem töltötték be a 26. életévüket. Az MSZP-s alpolgármester leszögezte, a jövőben is támogatni fogja a város az universitast, példaként a csütörtöki rendkívüli közgyűlést említette, amelyen az egyetem sztrájkbizottságának felhívását egyhangúlag támogatták az önkormányzati képviselők.

Homoki-Nagy Mária

oktatási rektorhelyettes arról szólt, mindegy milyen gazdasági vagy politikai viszonyok vannak körülöttünk, egy a biztos, hogy a jövő az ifjúság. „A jövőt építeni kell, és ez kölcsönös. Önöknek, hallgatóknak azzal kell tenni, hogy amit választottak pályát, tehetségüknek megfelelően elvégzik és befutják. Egy adott önkormányzatnak és az egyetemnek pedig azzal, hogy ennek a választott pályának a sikeres befejezéséhez valamilyen módon támogatást nyújt” – fogalmazott az oktatási rektorhelyettes. Reményét fejezte ki, hogy a végzett hallgatók, ha nem is itt vállalnak munkát, de ha visszatérnek Szegedre, akkor jó érzéssel fognak arra gondolni, hogy kicsit könnyebbé tette a város a hallgatók és ezáltal családjuk életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.