Közélet

December végére elkészülnek az Országgyűlési Őrség díszegyenruhái

December végére elkészülnek az Országgyűlési Őrség díszegyenruhái

2012. december 1., szombat
December végére elkészülnek az Országgyűlési Őrség díszegyenruhái

December végére elkészülnek a január elsejétől felálló Országgyűlési Őrség díszegyenruhái, a nemzeti hagyományokat tükröző viseletet a veszprémi Méretes Szabóságban varrják - számol be róla a Magyar Hírlap.

A lap szombati száma szerint összesen háromszázötven társasági öltönyt és kosztümöt készítenek, pontosan a viselőjére szabva.

Tóth István

szabómester szerint ez nagyon fontos, ha sehol nincs egyetlen milliméter eltérés sem, akkor lesz a viselet igazán katonás, tekintélyt parancsoló. A már kész egyenruhákat egyelőre a műhelyben dolgozókon és a gazdájukon kívül senki sem láthatja. Készítőik is titoktartásra kötelezettek, ezért csak annyit árulhattak el, hogy egyedi megjelenésűek. Elegánsak és a hagyományokat követik. Az alapszínük méregzöld, a szegélyek bordók. Díszítőelemeik és vállrátéteik aranyszínűek. A szabóság huszonöt éves fennállása óta a magyar történelem minden jelentős katonai és nemzeti díszegyenruháját elkészítette. Tóth Istvánnak és műhelyének, a Méretes Szabó Kft.-nek a közelmúltban

Hende Csaba

honvédelmi miniszter Honvédelemért kitüntetést adományozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.