Közélet

December 13-án lesz rendkívüli közgyűlés Bátyai- és prémiumügyben

December 13-án lesz rendkívüli közgyűlés Bátyai- és prémiumügyben

2012. december 4., kedd
December 13-án lesz rendkívüli közgyűlés Bátyai- és prémiumügyben

Bátyai Edina, a szabadtéri igazgatójának leváltásáról és az önkormányzati cégek vezetőinek prémiumfeladatairól szóló közgyűlési határozatot Botka László nem írta alá az előző közgyűlést követően, így a törvény értelmében minderről rendkívüli ülésen kell tárgyalni. Kedden a polgármester közösségi oldalán december 13-át jelölte meg időpontként.

A

december eleji, szombati közgyűlésen

a Fidesz-KDNP és a Jobbik 15 szavazatával 14 ellenében azonnali hatállyal menesztették

Bátyai Edinát

, a szabadtéri igazgatóját, de

Botka László

élve önkormányzati törvény adta jogával nem írta alá a döntést, így 15 napon belül rendkívüli közgyűlést kell összehívnia az ügyben. Ugyancsak rendkívüli közgyűlésen kell (újra)tárgyalni a százszázalékos önkormányzati tulajdonú cégek vezetőinek prémiumfeladatait, mert az erről szóló (15-14-es) döntést szintén nem szignálja a polgármester. A polgármester kedd délután Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben közli, hogy a testületi ülést december 13-ra, délután 4 órára hívta össze. "Ami történik, nem Szeged szégyene, hanem azé a 15 képviselőé, akik ezeket a törvénytelen és kárt okozó javaslatokat megszavazták. Adjunk Nekik esélyt, hogy meghallják a szegediek felháborodott hangját és legyenek képesek korrigálni a városnak hátrányos döntéseiket!" - olvasható Botka László bejegyzése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.