Közélet

Csütörtökön dönthetnek ismét Bátyai Edina leváltásáról

Csütörtökön dönthetnek ismét Bátyai Edina leváltásáról

2012. december 12., szerda
Csütörtökön dönthetnek ismét Bátyai Edina leváltásáról

Csütörtöki rendkívüli ülésén dönthet a szegedi közgyűlés ismét Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok Nonprofit Kft. ügyvezetője leváltásáról.

A kulturális szakember menesztéséről december 1-jei ülésén a Fidesz-KDNP frakció tagjainak és a Jobbik képviselőjének szavazatával döntött a testület. A határozatot azonban

Botka László

(MSZP) polgármester - élve az önkormányzati törvényben adott jogkörével - nem írta alá. Ekkor a politikus közölte, amennyiben a javaslat a rendkívüli közgyűlésen is megkapja a többséget, automatikusan hatályba lép. A tervezett lépés ellen számos szakmai szervezet tiltakozott. A

Bátyai Edina

menesztéséről szóló határozatot jegyző fideszes képviselő,

Kohári Nándor

szerint a Szegedi Szabadtéri Játékok jelentős és folyamatos bevételcsökkenése, a fesztivál körül kialakult botrányok és provokációk miatt elkerülhetetlen a vezető menesztése. Bátyai Edina egyben a szegedi Regionális Összművészeti Központ (REÖK) ügyvezetője is. Leváltása azután került napirendre, hogy egy REÖK-beli kiállításon bemutatott installáció sokakban felháborodást keltett. A Szegedi Szabadtéri Játékok és a REÖK ügyvezetői posztjára a közgyűlés pályázat kiírását tervezi, ennek szükségességére korábban több szakmai szervezet is felhívta a figyelmet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.