Sport

Búvárúszás: Kanyó Dénes is ott lesz a Világjátékokon

Búvárúszás: Kanyó Dénes is ott lesz a Világjátékokon

2012. december 12., szerda
Búvárúszás: Kanyó Dénes is ott lesz a Világjátékokon

Kanyó Dénes indulási jogot szerzett a 2013-as Világjátékokra: a szegedi versenyzővel teljessé vált a magyar uszonyos úszók csapata, amely ott lehet a Caliban sorra kerülő nem olimpiai sportágak világversenyén.

A nem olimpiai sportágak sajtószolgálata szerint

Kanyó Dénes

, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub vezetője és egyben többszörös világbajnok versenyzője jövőre harmadszor vehet részt Világjátékokon. Korábban Lahtiban (1997) és Kaohsziungban (2009) indult, és mindkét alkalommal éremmel tért haza. "Most, hogy az Ázsia-bajnokság lezárult, véglegesítették a kvótákat, és legnagyobb örömömre 200 méter mellett 400-on is kvalifikáltam magam" - mondta a magyar sportember, aki a lignanói Európa-bajnokságon úszott időkkel érdemelte ki az indulási jogot. Ebben a sportágban korábban

Székely Lilla

, és a női váltó szerzett kvótát a Világjátékokra. "A lignanói Eb-bronzérmes váltó kvalifikációja azt jelenti, hogy a váltó tagjai egyéni versenyszámban is indulási jogot nyertek. Így egyből öt versenyzőnk jutott ki Caliba, ami igen nagy örömet okoz nekünk" - mondta

Miklós Adrienn

, a Magyar Búvár Szakszövetség főtitkára. A jövő évi Világjátékokra az öt uszonyos úszón kívül - jelen állás szerint - ritmikus gimnasztikában, maratoni kajak-kenuban és erőemelésben lesz magyar versenyző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.