Búvárúszás: Kanyó Dénes is ott lesz a Világjátékokon

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kanyó Dénes indulási jogot szerzett a 2013-as Világjátékokra: a szegedi versenyzővel teljessé vált a magyar uszonyos úszók csapata, amely ott lehet a Caliban sorra kerülő nem olimpiai sportágak világversenyén.

A nem olimpiai sportágak sajtószolgálata szerint Kanyó Dénes, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub vezetője és egyben többszörös világbajnok versenyzője jövőre harmadszor vehet részt Világjátékokon. Korábban Lahtiban (1997) és Kaohsziungban (2009) indult, és mindkét alkalommal éremmel tért haza.

“Most, hogy az Ázsia-bajnokság lezárult, véglegesítették a kvótákat, és legnagyobb örömömre 200 méter mellett 400-on is kvalifikáltam magam” – mondta a magyar sportember, aki a lignanói Európa-bajnokságon úszott időkkel érdemelte ki az indulási jogot.

Ebben a sportágban korábban Székely Lilla, és a női váltó szerzett kvótát a Világjátékokra. “A lignanói Eb-bronzérmes váltó kvalifikációja azt jelenti, hogy a váltó tagjai egyéni versenyszámban is indulási jogot nyertek. Így egyből öt versenyzőnk jutott ki Caliba, ami igen nagy örömet okoz nekünk” – mondta Miklós Adrienn, a Magyar Búvár Szakszövetség főtitkára.

A jövő évi Világjátékokra az öt uszonyos úszón kívül – jelen állás szerint – ritmikus gimnasztikában, maratoni kajak-kenuban és erőemelésben lesz magyar versenyző.

Előző sztori

Célegyenesben az ELI - 650 milliós kormányzati támogatás érkezik Szegedre + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Default thumbnail
Következő sztori

Tovább csökkent az üzemanyagok ára

Legutóbbi hasonló cikkek